„Reservväelasel, kes ei ole saanud teadet enda sõjaaja ametikohale määramisest ega kutset õppekogunemistel osalemiseks, tasub võtta enda staatuse täpsustamiseks ühendust elukohajärgse kaitseringkonnaga,” ütles maaväe staabi personaliosakonna ülem major Margot Künnapuu kaitsejõudude peastaabi teatel.

Major Künnapuu sõnul peaksid Eesti kaitseväes sõjalise väljaõppe saanud kaitseväelased oma elukohavahetusest teavitama kaitseringkondade staape, sest siis saavad nad suure tõenäosusega osaleda õppekogunemistel sellesama meeskonna, jao või rühma koosseisus kellega nad ajateenistuse jooksul kokku harjutasid.

Eestis on neli kaitseringkonda — Põhja, Kirde, Lõuna ja Lääne kaitseringkonnad. Kaitseringkondade kontaktid on saadaval reservväelaste kodulehel http://www.mil.ee/reserv/.

Samuti on võimalik kontrollida enda andmeid riigiportaalis Eesti.ee, valides sealt kaitseväeteenistuskohustuslike Eesti kodanike riikliku registri. Lisaks on võimalik reservväelastel riigiportaalis edastada teade enda elukoha andmete muutumisest.

Sel aastal kutsus kaitsevägi õppekogunemistele kaitseväes ja Kaitseliidus 1800 reservväelast, järgmiseks aastaks on kaitseminister kinnitanud õppekogunemistele kutsutavate koguarvuks ligi neli tuhat reservväelast.