Eesti Kunstiakadeemia rektori valib viieks aastaks ametisse akadeemia valimiskogu. 70-pealise valimiskogu moodustavad kõik akadeemia nõukogu liikmed; akadeemia korralised professorid; osakondade, õppetoolide ja instituutide juhid; üliõpilasesinduse liikmed; õppejõudude esindajad; kuratooriumi esindajad ning kunstiavalikkuse esindajad, teatas akadeemia pressiesindaja.

Valimiskoosolek on otsustusvõimeline, kui sellest võtab osa vähemalt 2/3 valimiskogu liikmetest. Rektori valimine toimub salajasel hääletamisel; iga valimiskogu liige hääletab isiklikult.
Kandidaat osutub valituks, kui tema poolt hääletab vähemalt 47 liiget. Rektori ametiaeg algab kahe kuu jooksul alates rektori ametisse valimisest, kuid mitte hiljem kui 4. aprillil 2010.

95. juubelit tähistav Eesti Kunstiakadeemia on Eesti ainus kunsti-, disaini-, arhitektuuri- ja kunstikultuurialast kõrgharidust andev avalik-õiguslik ülikool, mis on katkematult tegutsenud 1914. aastast. Eesti Kunstiakadeemia pürgib visuaalkultuuri valdkondades juhtivaks rahvuslikuks ja rahvusvaheliseks innovaatiliseks keskuseks.

EKA tegeleb peale aktiivse õppe-ja teadustöö ka loometööga ning pakub Avatud Akadeemia kaudu täiendkoolitust. Eesti Kunstiakadeemias õpib hetkel üle 1100 tudengi, kellest mitmed täiendavad end õppetöö vältel väliskõrgkoolides. EKA teeb koostööd ligi 100 välisülikooliga ning on mitmete rahvusvaheliste võrgustike liige.