Eile kirjutati Kesklinna valitsuses alla haldusaktile kahe ettevõtte kauplemisaegade muutmiseks. Tallinna Kesklinna vanema Mihhail Korbi korraldusega lühendatakse Nimeta baari (Nimeta Management Osaühing) ja Shooters baari (Shotbar OÜ) kauplemisaegu, mille järel tuleb alates 10. veebruarist 2014 baarid sulgeda pühapäevast neljapäevani keskööl ning reedeti ja laupäeviti hiljemalt kell 1 öösel.

Põhjuseks nimetatud baaridest kostuv müra ning baariklientide lärm tänaval, mis häirivad tugevalt kohalike elanike öörahu.

Kesklinna valitsus on saanud Suur-Karja tänava elanikelt hulgaliselt ja korduvalt kirju, kus nõutakse lärmitsejate korralekutsumist ning baaride kauplemisaegade lühendamist. Kaebusi on esitanud igas vanuses inimesed, seal hulgas ka kahekümneaastased, mis näitab, et probleem ei ole ainult vanemaealiste konservatiivsuses, vaid et Suur-Karja tänaval toimuv ületab igasuguse taluvuse piirid. Näiteks on lukustatud väravast hoolimata korduvalt tungitud Suur-Karja 4 hoovi, millega on tugevalt rikutud sealsete elanike õigust privaatsusele. Ei ole vahet, kas tegemist on äripäevaga või nädalavahetusega – tihtipeale on öösiti Suur-Karja tänaval lausa mitusada inimest.

Lisaks häirib inimesi rämps, klaasikillud ning erinevad kehavedelikud, mis jäävad pidutsejaist hommikutundidel tänavaile maha. Suur-Karja tänava koristajail on raske täita lepingus märgitud kohustust saada tänav puhtaks hommikul kella seitsmeks, sest laga on nii palju.

Kesklinna vanem Mihhail Korb ütles, et kauplemisaegade lühendamine on hetkel ainus väljapääs ohjeldada ööelu Suur-Karja tänaval. „Mõistan, et kahe baari lahtiolekuaja piiramisega probleem ei lahene, ent see on esimene samm öörahu tagamise suunas,“ ütles Korb. „Linnaosavalitsus saab tegutseda vaid olemasoleva õigusruumi piirides,“ märkis Korb ning lisas, et Nimeta baar ja Shooters on esimesed, mille kauplemisaegu sealkandis lühendatakse. Jätkuvalt tegeletakse elanike kaebustega teiste ettevõtete tegutsemise osas.

Suur-Karja tänaval ja nn Bermuda kolmnurgas öösiti toimuv lärm ja läbustamine on viimase aasta jooksul olnud mitmeid kordi ka ajakirjanduse tähelepanu all, ent vaatamata korralekutsumistele ei ole olukord paremaks muutunud. Kesklinna valitsus on seisukohal, et UNESCO kultuuripärandi nimekirja kantud Tallinna vanalinn ei tohiks olla kuulus purjus kaklejate poolest.