Kreeklaste enamus hääletas "ei" poolt, nentis Sester. Referendum Kreeka olukorda kergemaks ei teinud. II Kreeka abiprogramm on läbi, seda pole võimalik jätkata. Laenumakse IMFile on tegemata. Pangad on suletud.

Kreeka peab Sesteri sõnul oma majanduse taastamiseks tegema raskeid, aga oma olemuselt väljapääsmatuid reforme.

Samal ajal ei ole muutunud euroala riikide seisukoht, et kui Kreeka soovib abi, siis saab see tulla vaid kokkulepitud reegleid täites. "Olulisel kohal on ka usaldus, seda on jäänud aja jooksul vähemaks, sest Kreeka sammud pole seda usaldust tõstnud," lisas Sester.

Euroala eesmärk on stabiilne finantskeskkond ja jätkusuutlik majandus ning selle nimel töötavad kõigi liikmesriikide valitsused, homme kogunevad Sesteri sõnul Brüsselis rahandusministrid. Ta lootis, et selleks ajaks on Kreeka esitanud omapoolse nägemuse, kuidas edasi minna.

Mis puudutab Varoufakise lahkumist ametist, siis ütles Sester, et läbirääkijad ei ole olnud persoonikesksed, vaid läbi on räägitud Kreeka valitsusega ja ühe või teise inimese muutumine meeskonnas ei paranda ega halvenda osapoolte positsioone.

Peale uue Kreeka valitsuse võimuletulekut jäi Kreekal abipaketi viimane osa saamata, sest selle jaoks vajalikud reformid olid samuti tegemata. Sester nentis, et ega nendest kokku lepitud, aga täitmata jäänud lubadustest ei pääse ka edasiste läbirääkimiste juures kuhugi, sest reforme on vaja, et Kreeka majandus saaks iseseisvalt jätkusuutlikult kasvada.