"Kui inimene on oma tööpostil hea, siis ausalt öeldes minu jaoks ei oma see tähtsust, kas ta on IRL-is või Keskerakonnas. Minu jaoks on kriteerium see, kas inimene saab konkreetses valdkonnas hakkama; kas temasse võib uskuda või mitte."

Sesteri arvates ei ole nii Liisa Pakosta, Jaak Aaviksoo kui ka Riina Solmani pädevuses põhjust kahelda. Sellest, et Pakosta ja Aaviksoo oma uute ametikohtade tõttu IRList välja astusid, on Sesteril kahju ning ta peab lahkumise motiiviks seda, et nende kandidatuur näiks ühiskonna jaoks õiglane. "Võib olla nad tunnetasid ühiskondlikku survet ja sellest tulenevalt soovisid ka seda enam näidata, et nad distantseerivad ennast parteipoliitikast."

"Kui hakkame nii mõtlema, kas on õige, et proua Kivi saab rektoriks või keegi saab riigikohtu esimeheks, anonüümne parteipilet taskus, jõuame tegelikult väga absurdsesse olukorda," sõnas Sester.

Sesteri sõnul teevad täna kõik parteid selle nimel tööd, et oma liikmeskonda suurendada. "Ühel hetkel, kui parteipilet saab olla takistuseks tulevasteks võimalikeks töösuheteks, saavutame selle olukorra, kus parteid saavad olema mingisugused väikesed kinnised klubid. Keegi ei julge sinna tulla, kuna siis ei ole võimalik tööturul edasi minna."

Sesteri sõnul on avalik diskussioon taolise teema puhul hea. "Ma arvan, et on väga mõistlik, et me peame ühiskonnas sellist diskussiooni ja ka otsustajad peavad andma aru, miks nad personaliotsuste puhul näevad ühte või teist inimest konkreetsel ametikohal. Rektori valmisise puhul läks see diskussioon aga piinlikult üle võlli."

Riina Solman (IRL) teatas eile, et asub järgmisel nädalal tööle IRL-i endise esimehe Urmas Reinsalu juhitava justiitsministeeriumi avalike suhete talituse juhi asenduskohal. Tegemist on kolmanda IRL-i liikmega, kes asub sel suvel tööle erakonnakaaslase alluvusse või erakonnakaaslaste abiga - suvel valiti Jaak Aaviksoo TTÜ rektoriks ja Liisa Pakosta võrdõigusvolinikuks.