„Ma ei kavatse teeselda tagakiusatud venelast, vaid tahan juurutada arusaama, et vene rahvusest inimene saab olla edukas Eesti kodanik ja eurooplane. Praegu, kui Eesti naabruskond on rahutu, on oluline pingutada, et meie ühiskond muutuks ühtsemaks. Viimaste aastate jooksul oleme oma kodanikuorganisatsiooniga kaasanud sadu vene ja eesti noori erinevatesse algatustesse. Ideed ja eesmärgid, mida olen selle organisatsiooni juhina ellu viinud, on võimalik veel jõulisemalt esile tuua vaid poliitikasse sekkudes. Soovin saavutada suuremaid muudatusi lõimumisvaldkonnas, hariduses ja teistes küsimustes, mida osalemine poliitikas võimaldab,“ ütles Sergei Metlev.

Metlev lausus, et valis oma poliitiliseks tegevuseks Vabaerakonna, kuna tegemist on edumeelse värske jõuga, mis on eelkõige tegijate erakond, kus ei sallita tagatubasid, broilerlust ja maksumaksja raha kuritarvitamist.

Teiseks oluliseks teemaks peab Metlev siseturvalisust. "Olen üle kahe aasta tegutsenud aktiivselt abipolitseinikuna ja seetõttu on siseturvalisus üks minu südameasju. Sain selle tegevuse käigus aru, et ühiskonna turvalisuse parandamine nõuab kaalutletud otsuseid, näiteks selleks, et noored ei satuks nii tihti seadusega pahuksisse. Peame kriitilise pilguga üle vaatama politsei, sotsiaaltöötajate ja koolide koostöö ja tooma politsei kodanikule lähemale,“ lisas Metlev.

Sergei Metlev sai tuntuks 2009. aastal, kui ta vene õpilasorganisatsiooni juhina kutsus Venemaa suursaadikut mitte sekkuma Eesti hariduspoliitikasse ja lõpetama valetamise vene kooli teemal. Ta on pälvinud riikliku Keeleteo rahvaauhinda eesti keelt toetavate seisukohtade avaliku esitamise ja kaitsmise eest.