Kuigi juhtivad erakonnad on avalikult välja öelnud, et välistavad igasuguse koostöö Keskerakonnaga Edgar Savisaare juhtimise all, arvab Seppik, et tegelik seis selgub pärast valimisi. “Juhtivad erakonnad on välistanud ka varasemates kampaaniates igasuguseid asju, mis on pärast ära unustatud. Ma arvan ikkagi pigem, et vaatame, mis juhtub 7. märtsil. Sõltub ikkagi väga palju sellest, milline on kellegi poliitiline jõud otsuseid mõjutada. Siis hakatakse ka reaalselt sõlmima mingeid liite,” ütles Seppik Delfile.

Savisaare nn idaraha skandaali ülimalt kriitiliselt suhtunud Ain Seppik ei arva, et Savisaar tagasi astuma peaks. “Ma ei ole kunagi seda arvanud. See on tema enda valik. Meil tuleb kongress ja siis kongress otsustab.”

Paljud keskerakondlased on rääkinud sellest, et Edgar Savisaar peaks oma nime puhastamiseks pöörduma kohtusse, ka Ain Seppik on seda välja pakkunud. “Ma endiselt leian, et kui Edgar Savisaar leiab, et teda on laimatud, siis on ainuke võimalus pöörduda kohtu poole, see on legaalne ja täiesti sobiv. Kui ta leiab, et teda tõesti on laimatud selles rahaskandaalis, siis tuleks seda teha,” märkis Seppik.

“Kas ta tahab seda teha ja tema valik, millal ta tahab seda teha. Võib-olla ta tahab seda lükata pärast valimisi, et kogu seda melu mitte siduda valimiskampaaniaga, mis on küllalt loogiline. Kohtu teekond ei ole kõige lihtsam teekond, aga ta on legaalne ja annab kindlasti sellise ühiskonna poolt aktsepteeritava tulemuse ükskõik milline see ka ei oleks.”