Seppik pole kuulnud Edgar Savisaarelt ühtegi vihjet presidendiks kandideerimise kohta, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Selles osas ei küsi Savisaar minult soovitusi või nõuandeid. Eks ta otsustab ise,” sõnas Seppik. “Ei usu, et ta presidendiks tahab saada. Minu meelest oleks ta tulevikus veel väga hea peaminister või kõrge täitevvõimu funktsionäär. Kahtlen tõsiselt, kas presidendiamet tema prioriteetide järjekorras esimene ongi, vaadates, kui hoolsalt ta praegu tööd teeb.”

Savisaar ise pole enda riigipeaks pürgimist välistanud. “Kui kadunud Lennart Meri käest eelmiste valimiste eel kuus aastat tagasi küsiti, kas ta kandideerib teist korda, siis ütles Meri, et vastab sellele küsimusele 24 tundi enne valimisi ja mitte enne. Arvan, et nii võiksid vastata kõik presidendikandidaadid. Eriti need, kes ennast Meri järglasteks peavad,” sõnas ta aprillis.

Võimalike valimisteni valijameeste kogus on jäänud tervelt neli kuud, mistõttu ei tasu praeguseid toetusnumbreid üle tähtsustada, sõnas valijameeste soosikuks tõusnud Toomas Hendrik Ilves. “Presidenti valitakse siiski riigikogus või valijameeste kogus, mitte aga avaliku arvamuse uuringute järgi. Pealegi ei olnud uuringusse kaasatud teised võimalikud presidendikandidaadid.”

Küll aga saab tema sõnul küsitlusest järeldada, et laialt levitatav teadmine, justkui oleks valijameeste kogu mingi poliitilise jõu, näiteks Rahvaliidu n-ö kontrolli all, ei pruugi tõele vastata.