“Nad on süüdi mõistetud konkreetsete tegude eest ja ma ei pea võimalikuks sellisel juhul vabandada,” ütles Seppik ETV uudistesaatele Aktuaalne Kaamere. Ta lisas, et olukord oleks teine, kui inimesed oleks süüdi mõistetud kuritegude eest, mida nad toime ei pannud. Seppik teatas ka, et ei kavatse pöörduda halduskohtusse oma süümevande asjus.

Peaminister Siim Kallas saatis esmaspäeval Seppikule kirja, milles tegi ettepaneku astuda siseministri kohalt tagasi.

“Lisaks julgen Sulle soovitada veel kahte asja — esiteks pöörduda ise halduskohtu poole, et see annaks hinnangu Sinu süümevande õigsusele, ja teiseks avaldada eelkõige tollasel protsessil süüdimõistetutele oma kahetsust toimunu üle,” kirjutas Kallas samas Seppikule.

Ka opositsiooniline Isamaaliit teatas esmaspäeval, et avalikkus ootab Seppikult avalikku vabandamist, isiklikku kahetsust ja hinnangut oma varasemale tegevusele.

“Iga erakonna kohus on nüüd ja edaspidi mitte esile tõsta ja mitte kaitsta inimesi, kes on seotud nõukogude okupatsioonivõimu poliitilistele repressioonidele kaasaaitamisega,” lisas erakonna esimees Tunne Kelam.

Seppik ise ütles TV-3 uudistesaates, et ühiskond peab kokku hoidma, et tulevikus oleks võimalik saavutada rahvuslik kokkulepe paljudes küsimustes. Ta lisas, et platsipuhastamine peab jääma minevikku ja tema pigem kaitseb oma põlvkonda uute platsipuhastajate eest.