„Ma kutsun Eesti Vabariigi valitsuse liikmeid edaspidi vältima avaldusi, mille tegemine ei lähtu asjas kogutud andmetest ega ka Eesti huvidest,” ütles Sepp. „On võimalik, et me räägime siin mitte õnnetusest vaid inimsusevastastest kuritegudest”, teatas Keskerakonna pressiesindaja.

Sepp ütles, et kui midagi laevahuku uurimises väga tihe on olnud, siis on see Rootsi ametivõimude tegevus olulist tähtsust omava informatsiooni varjamises. „Info varjamine sundis tagasi astuma ka omaaegse rahvusvahelise laevahukupõhjuseid uurinud komisjoni esimese esimehe Andi Meistri,” märkis Sepp. „Jääb arusaamatuks, millist koostööd Eesti ja Rootsi vahel välisminister silmas peab.”

Sepp ütles, et Rootsi riigi tegevuse varjatud motiive kinnitavad lähiminevikust Rootsi valitsuse tellitud ja Johan Hirschfeldti poolt läbi viidud uurimise käigus kogutud tõendusmaterjali hävitamine. „Selle uurimise tulemusena möönis Rootsi valitsus ametlikult, et nad osalesid 1994.aastal sõjatehnika vedudes parvlaeval Estonia,” märkis Sepp. „Samuti Rootsi meretranspordiameti värske avaldus kaduma läinud videofilmi kohta. Ameti selgitus, et videolint, millele ligipääs Rootsis tegutsevatele asjast huvitatud organisatsioonidele on kõik need aastad olnud võimatu, on väidetavalt välja laenatud ja nii ilmselt kadunud, kõlab lihtsalt uskumatult küüniliselt.”

Sepp meenutas, et ka Eesti valitsuskomisjoni esimees Margus Kurm on teravalt kritiseerinud rahvusvahelise uurimiskomisjoni tööd ning laevahukule järgnenud kriminaaluurimise puudulikkust. „Lähiajal on valmimas ka Riigikogu nö Estonia erikomisjoni töö lõppraport, mis fikseerib ja avalikustab oma töö käigus kogutud informatsiooni, mille sisu saab samuti olema enam kui kriitiline” märkis Sepp.

Sepp märkis, et nö. Estonia erikomisjoni töö käigus kogutud informatsioon ei anna võimalust hinnata senist koostööd Rootsiga ega ka laevahuku põhjuste uurimist igakülgseks ja põhjalikuks.