Jätkuvalt on bakalaureuseastmes populaarseim eriala graafiline disain, kuhu kandideerib tänavu üle 120 noore, möödunud aastal laekus sellele erialale 105 sooviavaldust, teatas kunstiakadeemia.

Menukuselt teine eriala on viieaastase õppeajaga arhitektuur ja linnaplaneerimine, mille 13-le riiklikule kohale pürgib 89 inimest. Kolmandana on populaarne vabade kunstide teaduskonna õppekava kunst, mida soovib õppida 75 inimest, kellest vestluste ja eksamite järel pääsevad tasuta õppima 20. 

Endiselt on suur konkurss moedisaini, fotograafia ning sisearhitektuuri ja mööblidisaini erialadel. Märkimisväärselt on kasvanud huvi nahakunsti, -aksessuaari ja köitedisaini vastu, kuhu soovib õppima asuda 15 inimest, kuid riiklikule kohale pääseb vaid neli. Väikseim konkurss on sepakunsti erialal, kus kolmele riigi finantseeritavale kohale taotleb kaheksa inimest.

Sügisest soovib Eesti kunstiakadeemia doktorikoolis õpinguid jätkata rekordarv inimesi: disainiteaduskonda kandideerib ühele stipendiumile 14 magistrit, kunstikultuuri teaduskonda kunstiteaduse ning muinsuskaitse ja restaureerimise doktoriõppe neljale stipendiumile aga kaheksa inimest.

Kõik vastuvõtuavalduse esitajad läbivad erialakomisjonide vestlused, mis toimuvad ajavahemikul 1.-6. juuli. Vestlused edukalt sooritanud kandidaadid jätkavad konkurssi eksamitel. Eksamikonsultatsioonid toimuvad 7. juulil ja sisseastumiseksamid vestluse edukalt läbinuile 8.-14. juulil. Riigieelarveliste ehk tasuta õppivate üliõpilaste vastuvõtunimekirjad avalikustatakse hiljemalt 21. juulil.

Eesti kunstiakadeemias on võimalik omandada kunsti- ja
disainialane kõrgharidus ka tasulistel õppekohtadel. Need, kes konkursiga ei pääse riigieelarvelisele kohale, saavad kandideerida nn riigieelarvevälisele ehk tasulisele kohale.