Euroopa Liidu siseministrite kohtumise järel ütles siseminister Hanno Pevkur, et Euroopa rändekriisi lahendus ei ole lihtne pagulaste ümberjagamine liikmesriikide vahel, vaid eelkõige tuleb tähelepanu pöörata aktiivsetele meetmetele nagu näiteks välispiiride pidamine ja kriisipiirkondade stabiliseerimine, teatas ministeerium.

„Vajame kestvaid lahendusi. Vajame pidavat piiri, toimivat tagasisaatmist, head koostööd liikmesriikide vahel. Seejärel saame adekvaatselt abistada ka neid, kes reaalselt abi vajavad ehk kellel on õigus rahvusvaheliseks kaitseks. Samas on selge, et kui me ühiselt lahendusi ei leia, on kõigil sellest rohkem kaotada kui võita," märkis siseminister.

„Arvestades seda, kui kiiresti ja suures mahus on rändesurve Euroopale kasvanud, ei saanud ka loota, et ühe kohtumise järel kõikidele sobiva lahenduseni jõutakse,“ kommenteeris minister eilset siseministrite kohtumist.

Edasiste tegevustena lepitakse Euroopa Liidu tasandil kokku konkreetsed tegevused, kuidas ümberpaigutamine ellu viia ning millises ajaraamistikus liigutakse.

„Siseriiklikult teeme mõistagi ettevalmistusi pagulaste vastuvõtmiseks, samas soovime ära oodata ka üldised ümberpaigutamise põhimõtted,“ selgitas Pevkur.

Järgmine Euroopa Liidu siseministrite kohtumine toimub 8. oktoobril.

Jaga
Kommentaarid