Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili ja Naiskodukaitse esinaise ülesandeid täitev Ave Proos andsid täna Viljandi pärimusaidas võitjatele üle rändauhinnad, milleks on pronksist kaitseliitlase ja naiskodukaitsja kujud, teatas kaitseliidu peastaap.

Lisaks said kõik nominendid Kaitseliidu ülema, kaitseministri ning kaitseväe juhataja hinnalised kingitused.

Aasta naiskodukaitsjat Triinu Küünalt on iseloomustatud järgnevalt:

Naiskodukaitsesse astus Triinu Küünal 2011. aastal. Tänu terasele taibule ja tahtmist täis tegutsemisele, sai temast õige pea Jõgeva jaoskonna esinaine, mis on liikmeskonnalt Jõgeva ringkonna suurim. Juhatusega koostöös on ta toonud kodust välja nii vanu kui ka värvanud uusi liikmeid.

Jaoskonna esinaisena on ta ellu viinud traditsiooni, et kõik liikmed saaksid vähemalt kaks korda aastas kokku. Kevadel metsas ja jõulude ajal toitlustuskursusel, et koduseks peolauaks häid mõtteid vahetada.

Hetkel on Triinu Küünal Jõgeva jaoskonna esinaine, Jõgeva ringkonna avalike suhete grupi juht, Jõgeva ringkonna esindaja Naiskodukaitse keskkogul ja Naiskodukaitse esindaja Kaitseliidu keskkogul ning kaks aastat tagasi valiti ta Naiskodukaitse keskkogu asendusliikmeks.

Aasta kaitseliitlast Aare Kabelit on iseloomustatud järgnevalt:

Ligi 23 aasta vältel on Aare Kabel järjepidevalt Kaitseliidu tegevuses ja väljaõppes osalenud. Üle kümne aasta on ta olnud kompaniipealik ja pikki aastaid kuulunud Järva maleva juhatusse. Ta on kompaniipealik, kelle sõnal on kaalu. Juhtkonna tasandil ja väljaõppes on ta alati seisnud koostöö parendamise eest Kaitseliidu, Naiskodukaitse, Noorte Kotkaste ja Kodutütarde vahel.

Suurima tähelepanu on Aare Kabel pälvinud sõjalis-sportlikel võistlustel osalemisega. Võistlejana on ta osalenud Utria Dessandil 11 korda, Erna retkel 13 korda, lisaks veel osalemised vastutegevuses ja korraldamismeeskonnas neil aastatel, mil ta võistlejana kaasa ei löönud.

Aasta kaitseliitlast ja naiskodukaitsjat valitakse kuuendat korda.

Varasematel aastatel on aasta naiskodukaitsjaks valitud:

2010 Kristiina ABEL Tartu ringkonnast
2011 Nele PERNITS Rapla ringkonnast
2012 Lembe LAHTMAA Sakala ringkonnast
2013 Anu SAUE Lääne ringkonnast
2014 Kaire LÕHMUS Järva ringkonnast

Aasta kaitseliitlaseks on varem valitud:

2010 Madis MINTEL Lääne malevast
2011 Kaupo VARIK Pärnumaa malevast
2012 Kristjan BACHMAN Tartu malevast
2013 Meelis TINNO Alutaguse malevast
2014 Tiia KIIS Võrumaa malevast