Terviseameti andmetel lisandus tänavu avalike supluskohtade loetellu Järvamaal asuv Karinu järvistu supluskoht. Tarbija tehisjärve supluskohas hooaega veel avada ei saa, kuna seal jätkuvad järve hooldustööd.

Hiiumaal avati uus supluskoht Liivalauka, mis asub endisest Sõru supluskohast vaid mõni kilomeeter eemal, on aga seejuures ilusam, liivasem ja suurem.

Terviseamet on peaaegu kõikidest ametlikest supluskohtadest esimesed veeproovid juba võetud ning nende tulemused näitavad, et kõigis avalikes supluskohtades on veekvaliteet väga hea.

Lisaks on terviseamet või kohalik omavalitsus võtnud suplusvee proove ka sellistest veekogudest, kus asuvad mitteametlikud supluskohad. Ka neis kohtades on vastanud suplusvesi nõuetele.

Kõik ametlikud supluskohad ja andmed veeproovide tulemuste kohta leiab tervisemeti kodulehelt.

Mullu esitas terviseamet EL aruande jaoks andmeid 55 supluskoha suplusvee kohta. Neist said klassi „väga hea” 39, klassi „hea” 11, klassi „piisav” kolm ja klassi „halb” kaks supluskohta.

Halvaks hinnati nelja aasta kestel kogutud andmete alusel Vana-Pärnu ja Kunda supluskohad, kus esines E.coli näitajate kõikumisi. Kuressaare rannas leidis mullu augustis aset fekaalse päritoluga suplusvee reostus. Seega lehvis peaaegu kogu augustikuu rannas punane lipp, mis tähendab, et suplemine ei ole soovitatav. Olukord paranes taas suplushooaja lõpuks.