Esinevad Svjata Vatra koos politsei- ja piirivalveorkestriga, Tõnis Mägi, Siiri Sisask, Sofia Rubina, Lauri Saatpalu ja Dagö, Margus Põldsepp, Johansonid, Maarja Sarv, ukraina folklooriansambel Žurba, lauluansambel Vidlunnja ja Euroopa kultuuripealinna segakoor.

Sõna saavad Vira Konõk (Eesti Ukrainlaste Kongress), Sigrid Västra ja Sergei Metlev (Eesti Üliõpilaskondade Liit) ja Mall Hellam (Avatud Eesti Fond).

Ukraina Kultuurikeskuse juhataja Bogdan Lutjuki eestvedamisel mälestatakse Kiievis Maidani väljakul toimunud rahutustes hukkunuid ehk rahvasuus Taevaseks sajakonnaks (“Небесна Сотня”) kutsutuid.

Kontserdiga juhitakse tähelepanu vajadusele austada inimõigusi ning kaitsta rahu ja demokraatlikke väärtusi. “Kõik, kes armastavad vabadust, ei tohi Ukrainas toimuvat vaikides pealt vaadata,” lausus Avatud Eesti Fondi juhataja Mall Hellam, kes osales ise Ukraina oranži revolutsiooni sündmustes 2004. aastal.

ERR teatas, et ETV muudab pühapäevast saatekava, et tuua otseülekandes vaatajateni Tallinnas Vabaduse väljakul toimuv toetuskontsert “Ukrainale”.

Teleülekande režissöör on Eva Katariina Taimre, produtsent Lii Kuldmäe.

ETV muudetud saatekava pühapäeval, 16. märtsil:

11.15 Jamie Oliveri 30 minuti road. Rogan josh'i karriroog
11.40 Ilus maa. Sibulatee retk
11.50 Kolm hitti. Ballaadid
12.00 Toetuskontsert "Ukrainale"
14.05 Teekond läbi põgenikelaagrite Ameerikasse