Urmas Paet avaldas kaastunnet Läti välisministrile Edgars Rinkēvičsile. "Sügav kaastunne õnnetuses hukkunute peredele ja lähedastele ning kõigile kannatanutele," ütles välisminister Paet.

Kaastundeavaldused saatis ka president Toomas Hendrik Ilves, kes säutsus: "Täna hommikul olen südames kõigi Läti inimestega, eriti nende lähedastega, kes Riias aset leidnud tragöödias kannatada said." Hiljem saatis Ilves ka ametliku kaastundeavalduse Läti riigipeale Andris Bērziņšile, milles avaldas lootust, et vigastatud kiiresti paraneks.

"Ma leinan koos Läti rahvaga ja langetan pea ohvrite mälestuseks," kirjutas president. "Meie mõtted on sel kurval ajal Läti rahvaga," kirjutas Ilves.

Edgar Savisaar saatis kaastundeavalduse aga Riia kolleegile Nils Ušakovsile. "Me kõik kuulsime täna kohutavast õnnetusest, mis juhtus Riias Maxima kaubanduskeskuses. Tallinna elanike ja isiklikult enda poolt edastan Teile, ohvritele ja nende perekondadele siiraima kaastunde. Oleme mõttes Teiega sel raskel hetkel," kirjutas Savisaar.

"Palun võtke vastu minu ja kogu Eesti rahva sügavaim kaastunne varinguohvritele, hukkunud päästjatele, nende lähedastele ja kõigile Läti inimestele, keda toimunud tragöödia puudutab," seisis siseministri kirjas Läti siseministrile Rihards Kozlovskisele. "Teadke, et olete meie mõtteis ja oleme valmis teid aitama," kirjutas ta.

Kaasatundjate pika nimekirjaga liitus ka kaitseminister Urmas Reinsalu, kes saatis oma Läti kolleegile Artis Pabriksile kaastundeavalduse.
"Avaldan siirast kaastunnet selle kurva sündmuse puhul. Teated varingust ja hukkunutest kurvastasid mind väga," kirjutas Reinsalu kaastundeavalduses. "Minu südamlik kaastunne õnnetuses hukkunute peredele ja sõpradele. Meie mõtted on koos teiega sellel raskel ajal," kinnitas ta.

Viimati helistas Läti parlamendi spiikrile Solvita Aboltinale riigikogu esimees Ene Ergma. "Ma palun edasi anda kaastundeavaldused kõigi hukkunute omastele ja lähedastele," ütles Ene Ergma nii enda kui riigikogu poolt kaastunnet avaldades.

Teiste seas helistas oma Läti kolleegile ka peaminister Andrus Ansip.