Sotsid eitavad konflikti olemasolu, nentides, et pigem tuleb koalitsioonipartneri poolt segaseid signaale, mis annavad märku sisepingetest.

"Mina ei leia tänases Andres Anvelti arvamusloos ridagi selle kohta, et sotsid ja reformikad oleksid omavahel kiskuma läinud. Küll arutleb Anvelt selle üle, kas koalitsioonipartneri sees võivad toimuda mingid kisklemised, mis omakorda võivad saada takistuseks sotside poolt välja pakutud koalitsioonileppe täiendamise ideede kiirele arutelule ja sisulistele otsustele," kommenteeris SDE kommunikatsioonijuht Silver Meikar.

"Anvelti mõttekäigu aluseks on tõdemus, et reformierakonna poliitikutelt on tulnud väga palju erinevaid ja üksteisele risti vastukäivaid arvamusavaldusi. Täna hommikuse seisuga on pilt veidi selgem ning mõlemad koalitsioonipartnerid on lubanud kujundada oma seisukohad järgmise nädala jooksul," tunnistas Meikar.

Sotsiaaldemokraatide esimees Jevgeni Ossinovski lubas, et erakond kujundab oma täpsema seisukoha augusti alguses toimuval SDE juhatuse kogunemisel.

"Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatus koguneb pühapäeval, 9. augustil, et koalitsioonipartnerite vastuste osas oma seisukoht kujundada. Ma väga loodan, et koalitsioonipartnerid suhtuvad täie tõsidusega meie esitatud ettepanekutesse," ütles Ossinovski.

"Sotsidele on põhimõttelise tähtsusega jõuda uute sisuliste lahendusteni võitluses ääremaastumise ja palgavaesusega. Siin ei ole midagi venitada, sest iga kaotatud päev muudab olukorda Eestis ainult halvemaks ning viib meid ühisest eesmärgist üha kaugemale."

Andres Anvelt ise leiab, et ühes töises koalitsioonis peabki leidma kohta ka vaidlustele.

"Seni on need vaidlused olnud konstruktiivsed ning ma loodan peagi kuulda Reformierakonna vastuseid meie ettepanekutele kui ka nende endi lahendusi Eesti elu parendamiseks," ütles Anvelt Delfile, nentides, et oma loos üritas ta seda edasi anda seda, et Reformierakonnas toimuvad sisemised hõõrdumised, mitte ei ole need kahe erakonna vahel.

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk leiab, et sotside täiendavad ettepanekud kattuvad juba paljuski koalitsioonilepingus kirjutada, seega suur osa nende elluviimisest on juba mõnda aega tagasi kokku lepitud.

Samas tunnistab ta, et kõik sotside pakutu pole Reformierakonnale sugugi meelejärgi.

"Küll aga me ei saa nõustuda nende ettepanekutega, mis tooksid kaasa täiendavad maksutõusud. Valitsusliidus oleme praegu kokku leppinud tööjõumaksude alandamises ning sotside ettepanek tõsta tulumaksu 4% võrra on meie jaoks vastuvõetamatu ettepanek, sest maksutõus vähendaks inimeste sissetulekuid ja meie majanduse konkurentsivõimet," nentis Kukk.