Seeder kinnitas Delfile, et toimus majasisene konkurss ja Staalfeldt sai selle käigus valituks. Seederi sõnul tema komisjoni ei kuulnud, komisjoni liikmed tema arvamust ei küsinud ja tema ise ka oma arvamust pakkuma ei läinud.

Seederi sõnul nad rääkisid enne Staalfeldti kandideerimist. Staalfeldt rääkis, et avanenud koht pakub talle huvi ja tema mõistis seda.

Staalfeldt lausus, et kuna ta on varem Tallinnas nii Kesklinna kui Põhja-Tallinna linnaosavalitsustes töötades kinnisvara ja muude haldusküsimustega kokku puutunud, siis on teema talle tuttav ja pakub ka huvi.

Põllumajandusministeerium koos allasutustega tähendab päris suurt vastutust ja seetõttu tundus see Staalfeldti sõnul talle huvitava väljakutsena ning ta otsustas kandideerida. Staalfeldt kinnitas, et ministriga rääkides oli minister mõistev ja leidis, et kui teema on talle huvitav, siis miks mitte kandideerida.

Tegemist pole esimese korraga, kus ministri poliitiline abiline liikus ministeeriumis apoliitilisele ametikohale. 2008. aastal sai keskkonnaministeeriumi kantsleriks Rita Annus, kes oli enne abiminister.