Põllumajandusminister Helir-Valdor Seedri sõnul on sooline võrdõiguslikkus mitmel pool mureks ka maapiirkondades, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

"Oluline on siiski, et probleemile tuleb läheneda vastavalt iga liikmesriigi olukorrale, sest kõiki 27 riiki ühtemoodi käsitleda ei saa," märkis Seeder oma sõnavõtus teistele ministritele.

Kui reeglina mõeldakse soolisest võrdõiguslikkusest rääkides naistega seonduvaid probleeme, siis mõnel pool võib see olla ka vastupidi. Seeder tõi näitena, et näiteks Eestis on maapiirkondades meeste tööpuudus täna tihti naiste omast suurem. Samas on tõsi seegi, et maapiirkondade ettevõtluses domineerivad mehed.

"ELi ühine põllumajanduspoliitika annab siiski võimalused ka selle probleemiga tegelemiseks ning paljudel juhtudel seda ka tehakse," lisas Seeder.

Põllumajandusliku toidutööstuse mudeli arutelul väljendas Eesti usku, et see vastab täna kodanike nõuetele ja ootustele. „Äärmiselt oluline Euroopa põllumajandusmudeli jätkusuutlikkuse tagamisel on põllumajandustegevuse võrdne väärtustamine kõikides EL piirkondades, mistõttu on vajalik toetustasemete võrdsustamine EL sees,” lausus Seeder.