"Tänase Ekspressi meeleolukas loos kirjutavad paar teadjat ajakirjanikku muuhulgas, et mina lootsin saada partei presidendikandidaadiks ja seetõttu ei juhtinud ka volikogu istungit, kus partei valis välja oma riigipea kandidaadi. Veel on kirjas, et minu suureks pettumuseks ei võetud aga minu esitamist teemaks," kirjutas Seeder Facebookis.

"Ma mõistan ajakirjanike kiusatust kirjutada põnev lugu piiratud informatsiooni tingimustes ja vahest on põnevuse tekitamiseks vajalik kasutada ka pooltõdesid. Aga seekord on küll tegemist väljamõeldud ja kuulujuttudest lähtuva valega," teatas Seeder.

Tegelikult ei osalenud ta oma sõnul üldse sellel volikogu istungil, vaid saatsin erakonna volikogule eraldi videopöördumise, milles toetas Allar Jõksi kandidatuuri ja teatas, et IRL peaks Jõksi kandidatuuri toetama ka valimiskogus. "Volikogu nii ka otsustas ja sellest on IRLi liikmed seni ka lähtunud. Mingisusgust põnevat intriigi ega pettumusi pole olnud," lisas Seeder.

"IRLi volikogu pole kunagi otsustanud tähtsatele ametikiotadele kandidaatide esitamist niimoodi, et kandidaati ennast pole kohal. Tõenäoliselt ei juhtu seda ka tulevikus. Absurdne ja ebaloogiline, on väide, et ma ei läinud volikogu liikmena volikogu koosolekule, lootes, et siis valitaks mind tagaselja kandidaadiks," lisas Seeder.