Uuele erakonna esimehele vajalike tingimuste nimekirja tal polnud. "Erakond on vabatahtlikult koondunud inimeste ühendus, igaühel omad soovid ja nägemused, ideaalpilt ühest erakonna esimehest," ütles Seeder.

"Ta peaks olema erakonda ühendav isik, meeskonnatöö tegija, ta peaks kindlasti kandma erakonna kuvandit, lähtuma meie väärtustest," lisas Seeder. Ta nentis, et neid ootusi või soove, mis erakonna esimehele esitatakse, on inimestel erinevaid.

"Loodan, et saab olema töökas ja väärikas inimene, kes kannab Isamaa ja Res Publica liidu väärtuseid," teatas Seeder. Tema sõnul oli IRLi viimane programm oli üle aegade üks paremaid programme ja selles kirjutati pannakse kirja ka koalitsioonilepingusse.

Uus esimees peab, sõltumata sellest, kas IRL läheb koalitsiooni või jääb opositsiooni, lähtub meie programmilistest seisukohtadest. "Kas mees või naine, noor või vana, selle on täna vara vastata," vastas Seeder.

Ise erakonna esimeheks kandideerimisele pole ta mõelnud. Erakonnale uue esimehe valiv üldkogu toimub 6. juunil ja senine erakonna esimees Urmas Reinsalu on lubanud uuesti esimeheks mitte kandideerida.