Turvafirma G4S turvajuhi kohusetäitja Ralf Kase sõnul hakkasid esimesel korral turvamehele vastu kauplusest alkoholi varastanud asotsiaalid ja teisel korral tungis turvamehele kallale purjus 20-aastane noormees, kes ei allunud korraldustele. Mõlemal korral pääsesid turvamehed vigastusteta.

“Sõimamist ja parematesse kohtadesse saatmist esineb väga sageli, nii et ega turvameeste elu seal meelakkumine ole,” osutas Ralf Kask.

Tema hinnangul peaks olukorra parandamiseks midagi ette võtma linnavalitsus ja ka politsei võiks Raekeskuse juures pingil alkoholi tarbivate isikute üle kontrolli tihendada.

“Aitaks näiteks kaamera ja lisavalgustuse paigaldamine keskuse selle sissepääsu juurde, kus on pingid.

Kuressaare abilinnapea arengu ja majanduse alal Kalle Koov ütles kümmekond päeva tagasi Meie Maale, et kavandatav turvakaamerate projekt tasapisi liigub, kuid konkreetsemalt saab sellest rääkida mõne aja pärast.

Teine suurem probleem on asotsiaalid, kes ilmade külmenedes on leidnud endale samuti keskuses koha. Raekeskuse sagedane klient Anne ütles, et möödunud nädalal pidi ta šoki saama, kui keskuse all olevast parklast hoonesse sisenedes kohtas ta esmalt ligi kümmet eluheidikut, kellel käis pudel käest kätte. “Nägusid ma parem ei hakka kirjeldama, kuid see hais, mis seal levis, oli ikka tõeliselt kohutav,” rääkis ta.