„Jah, see on tõsi, et ma Keskerakonnaga liitun,” ütles Turay Delfile. Mehe sõnul pole ta avaldust veel esitanud, kuid plaanib seda teha järgmisel nädalal.

Turay selgitas, et tema hinnangul on Keskerakond erakond, kes seisab Eestis kõige paremini riigi ja rahva majandusliku heaolu eest. See on tema sõnul ka põhjus, miks SDE ja IRL Keskerakonnaga koalitsiooni otsustasid moodustada.

„See on nagu koju jõudmine, ühinen parteiga, sest olen alati öelnud, et olen sotsiaalliberaal mitte sotsiaaldemokraat,” täiendas Turay otsuse tagamaid Facebookis.

„Keskerakonnal on uus juhtkond, kes juhib Eesti uuele teele, mis on parem madalapalgaliste sektori töötajatele. Reformerakond on oma tee kaotanud ning sotsiaaldemokraatidele oli alati halb idee nendega koalitsiooni jääda. Nii sotsialdemokraadid kui ka Isamaa Respublica partei on aru saanud, et uue juhtkonna juhtimisel on Keskerakonnaga koostöö Eestile parim,” leidis ta.

Turay lisas, et Keskerakonna juhi muutus ja uue valitsuse moodustamine olid ajendiks erakonda astumiseks.

Tallinna linnavolikogu liige Abdul Turay astus SDE fraktsioonist ja erakonnast välja 2016. aasta aprillis, misjärel asus ta tööle Tallinna arengu- ja koolituskeskuses, et Brüsselis Tallinna linna turundada. Keskuses töötab Turay siiani.

Turay SDE-st lahkumise järel teatas erakonna esimees Jevgeni Ossinovski, et Turay käis temalt enne erakonnast lahkumist töökohta küsimas. Turay vastas seepeale, et kui ta oleks raha tahtnud, siis poleks ta Eestisse tulnudki. IRLi fraktsiooni esimees Madis Kübar ütles mais, et Turay tarvis loodi linnaaparaati uus töökoht ja selline üleostmine läheb linlastele 2016. aastal maksma ligi 9000 eurot kuus.