"Peamine põhjus on selles, et Eesti inimesed ootavad täna konkreetseid muutusi nii valitsemisstiili kui uute, julgete ja sisukate otsuste mõttes. Sotsiaaldemokraadid võtsid nendes küsimustes kevadel selge liidripositsiooni, mistõttu meie reiting püsis ka oluliselt parem kui teistel koalitsioonierakondadel," teatas erakond täna.

"Paraku on meie partnerid olnud koalitsioonilepingu uuendamise protsessis passiivsed ning see on toonud kaasa protsessi venimise. Sotsid on koalitsioonilepingu uuendamise algatajad ja kannavad selle õnnestumise eest vastutust."


Homme koguneb sotsiaaldemokraatide volikogu, mis annab selge hinnangu nii koalitsiooni töövõimele kui partnerite nägemusele võimalikest muutustest koalitsioonilepingus, erakonna hinnangul selgub valijate hinnang nende algatatud protsessi tulemusele juba järgmistes reitingutes.


"Mis puudutab teisi erakondi, siis Reformierakonna reitingu teatav tõus oli loomulik, kuid jätkuvalt on nende toetus oluliselt väiksem võrreldes valimistulemustega. Vabaerakond toetus on valimistulemustest jätkuvalt kõrgem, kuid võrreldes juunis avaldatud reitinguga langenud. See on selge sõnum, et Vabaerakond peab olema valmis oluliselt jõulisemalt rahva jaoks oluliste otsuste tegemisel kaasa rääkima," teatas SDE.