Kui linnavalitsus seda ei tee, hääletavad Tallinna volikogu SDE fraktsiooni liikme Maimu Bergi sõnul sotsiaaldemokraadid kindlasti Pirita TOP-i ala planeeringu kehtestamise vastu.

„Pirita asumiseltsid ei ole planeeringut kooskõlastanud ja seda mitte ainult sellepärast, et tulevikus saaks Pirita TOP-i praegu veel sotsiaalmaa staatuses olevale alale linnaelanike jaoks ühiskasutatavaid ja palju väärtuslikumaid objekte rajada. Oluline on see, et suuremahulise planeeringuga kaasnevalt ei ole piisavat tähelepanu pööratud küsimustele, mis seonduvad transpordi probleemide ja koolide ning lasteaedadega, ja juurdepääsuga Regati pst 1/3/5 piirnevale rannaalale. Nendele küsimustele vastamiseks ja elanike vastuseisu vähendamiseks oleks otstarbekas esmalt lähtuvalt demograafilisest situatsioonist uuesti läbi arutada Pirita üldplaneering ning Tallinna koolivõrgu ja lasteaedade arengukavad," märkis Berg.

Hoopis eraldi argumendid lähtuvad sellest, et Pirita on traditsiooniliselt olnud aedlinn ja kehtivais arengudokumentides viidatakse vajadusele ka linnaosa elukeskkonda taoliselt säilitada. Kõnealune krunt on aga unikaalne oma seotuse tõttu olümpiaajaloo ja rannaalaga, ning vajab lihtsate kortermajade asemel palju ekslusiivsemat lahendust, viitas Berg Pirita halduskogu juhi Barbi Pilvre sõnadele.

"Pirita ei ole lihtsalt linnaosa, vaid kogu Tallinna merele avatuse ja loodusläheduse sümbol läbi aegade," lisas Berg. "Selle kortermajadega täitmine muudab Pirita tavaliseks magalaks."

Vaatamata kohalike elanike vastuseisule ja halduskogu eitavale otsusele plaanitakse märtsikuu jooksul keskerakondliku enamusega linnavolikogus Regati pst 1/3/5 planeering vastu võtta. Planeeringu on kooskõlastanud ka Reformierakonda kuuluv Harju maavanem.