Sotsiaaldemokraadist linnavoliniku Lauri Laatsi sõnul haldab täna Nõmme Turg kolme Tallinna turgu, mis asuvad vastavalt Nõmmel, Mustamäel ja Lasnamäel. „Kellelegi pole saladuseks, et Nõmme Turu Lasnamäe üksus ei ole valimiste-järgselt rahuldavalt tööle rakendunud ja kannab suurt kahjumit. Ebaõnnestunud asukohavaliku tõttu ei ole tulemuste paranemist ette näha ka tulevikus,“ märkis Laats erakonna fraktsiooni teatel.

„Nõmme Turu ümbernimetamine Tallinna Turgudeks annab linnavalitsusele võimaluse peita võimalikke edaspidi tekkivaid kahjumeid. Kahjumlikult tegutsev linnaettevõte on aga tegelikuks koormaks kõigile linnakodanikele,“ lisas Laats.

Sotsiaaldemokraatide hinnangul lähtub linnavalitsuse plaan viia Tallinna turud linna ettevõtlusameti haldusalasse tsentraliseerimispõhimõttest. Selle tulemusel vähenevad oluliselt Nõmme linnaosavalitsuse omatulud ja seega võimekus kohalikul tasandil ise oma eelarvelisi tulusid käsutada ja kohaliku elu probleeme lahendada.

Nii tegid sotsiaaldemokraadid täna linnavolikogus ettepaneku jätta kõnealused kolm turgu edaspidi linnaosavalitsuste haldusalasse.

Senine asutus Nõmme Turg kannab nüüd linnavolikogu otsuse kohaselt nime Tallinna Turud, teatas linnvolikogu.

"Algusaegse Nõmme turu haldaja tegevus laienes märgatavalt juba läinud aastal, kui üksnes Nõmme turul kaubandustegevuse korraldamiseks 30. oktoobril 2008 loodud asutuses moodustati kolm struktuuriüksust. Lisaks Nõmme turu haldamisele tehti siis algust ka Lasnamäe ja Mustamäe turu rajamisega ning sellega asusidki uued struktuuriüksused Lasnamäe Turg ja Mustamäe Turg tegelema. Seega ei ole asutuse nimi – Nõmme Turg – enam kooskõlas tema laienenud tegevushaardega ning on muutunud pigem eksitavaks," märkis abilinnapea Arvo Sarapuu.

Tallinna Turud kuulub Tallinna ettevõtlusameti haldusalasse ning linnavalitsus muudab vastavalt asutuse põhimäärust.