Tänavu 3. augustil tõstis linnavalitsus oma reservfondist raha ühelt realt teisele ning eraldas pool miljonit eurot sihtasutuse Tallinna televisioon toetuseks linna vara ja kohustustega seotud nõuete katmiseks mõeldud reservist, teatas SED fraktsioon.

Põhjenduseks toodi üleriigilise telejaama käivitamisega tekkinud erakorralised kulutused. "Kindlasti ei saa üleriigilise telejaama loomist lugeda erakorraliseks kulutuseks. Igasugune eelarvemuudatus eeldab linnavolikogu otsust. Linnavalitsus kartis võimalikku arutelu volikogus. Nii mindi sisuliselt eelarvedistsipliini rikkumise teed, suurendades telejaama eelarvet linnavalitsuse otsusega," märkis Juske.

Oma arupärimises soovib Juske linnapealt teada, kuidas on eraõiguslik sihtasutus Tallinna televisioon seotud linna vara ja kohustustega seonduvate nõuetega ning kuidas sai sihtasutuse juhatus võtta lubatust suuremaid kohustusi. "Linnaeelarves on eraldi rida Toetused sihtasutustele ja mittetulundusühingutele. Tekib küsimus, miks ei teinud linnavalitsus linnavolikogule ettepanekut muuta eelarvet ja suurendada seda kulurida, vaid asus kantima raha ühelt reservifondi realt teisele. Kas linnavalitsus ei usalda linnavolikogu, soovib Juske saada vastust.

Lisaks soovib Juske linnapealt teada, milline seadus paneb kohalikule omavalitsusele kohustuse käivitada ja hoida töös üleriigilist telekanalit ning kui palju plaanib linn telejaama veel rahaliselt toetada.