Erakonna peasekretär Randel Länts sõnas, et kandideerimas on end ammu tõestanud poliitikud, samas toob erakond areenile ka uue põlvkonna asjalikke tegijad. “Tallinna puhul saab uute tulijatena välja tuua Jaak Juske, Vadim Belobrovtsevi, Lauri Laatsi, Rene Tammiste ja Maris Silla. Erakonnal on ühtlasi hea meel meiega hiljuti liitunud tuntud tegijate nagu Barbi Pilvre, Andres Anvelti ja Tatjana Jaansoni üle,” märkis Länts.

Länts lisas, et uusi kandideerijaid on erakonnal üle Eesti ning poliitilist muutust vajavad paljud linnad, mitte ainult Tallinn. “Tallinnale sarnaste hädade käes kannatavad näiteks ka Tartu, Narva, Pärnu ja Viljandi — linnad, kus võimul on Keskerakond või Reformierakond ja kus vohab korruptsioon ning onupojapoliitika,” nentis erakonna peasekretär.

Tallinnas kandideerib linnapeaks erakonna esimees Jüri Pihl, Tartu linnapeakandidaadiks on sotsiaaldemokraadid seadnud praeguse Tartu linnavolikogu liikme Jarno Lauri, volikogu juhina näeb erakond Marju Lauristini. Rakvere linnapeaks kandideerib praegune abilinnapea Rannar Vassiljev, Pärnu linnapeaks Pärnu maavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakonna juhataja Epp Klooster. Narva linnapeakandidaat on ettevõtja Aivo Peterson. Viljandi linnas kandideerivad sotsiaaldemokraadid pika traditsiooniga valimisliidus Kodune Viljandi, valimisliidu linnapeakandidaat on SDE peasekretär Randel Länts. Põlva linnapeaks kandideerib Rein Järvelill ning Valga linnapeaks Valga Haigla haldusjuht Jüri Teder, Võrus on linnapeakandidaadiks Anneli Viitkin, Rapla esinumbriks Tiit Tammsaar.

Tallinna piirkonna üldkogu kinnitas ka pealinna valimisringkondade esinumbrid: Tallinna kesklinna valimisringkonna esinumber on SDE esimees Jüri Pihl, Haabersti valimisringkonnas on number üheks erakonna aseesimees Katrin Saks, Kristiines kaitseväe juhataja nõunik Andres Anvelt, Lasnamäel riigikogu väliskomisjoni esimees Sven Mikser, Mustamäel erakonna aseesimees ja endine haridusminister Peeter Kreitzberg, Nõmmel Eesti Instituudi juhataja Mart Meri, Pirital riigikogu liige Hannes Rumm ning Põhja-Tallinnas riigikogu liige Eiki Nestor.