Nimelt tutvustas Edgar Savisaar eile talle kingitud ja täpset tema vajaduste ja mõõtude järgi valmistatud elektrilist ratastooli. 14 000 eurot maksnud tooli kinkisid talle ettevõtjad, kellest osad soovisid jääda tundmatuks.

Annetajaid esindas eile Poska majas Priit Põld, teise annetajana mainiti Urmas Sõõrumaad, keda täna kohal polnud. Põld kinnitas, et tool kingiti Savisaarele midagi vastu soovimata, siirast sümpaatiast tema vastu.

Samad ettevõtjad on tema sõnul valmis toetama Savisaart ka talle bioonilise jala soetamisel, mille hind võib ulatuda 100 000 euroni.

Urmas Sõõrumaa on Tallinnaga tihedalt seotud ning saanud tänu linnaga tehtud tehingutega aastaid rammusat tulu. Nimelt talle kuuluv Vivatex Holding OÜ, millega Tallinna linn sõlmis 30 aastaks viie Tallinna kooli haldamise lepingud, teenis näiteks 2014. aastal üle kahe miljoni euro kasumit. Kasumit on Sõõrumaa aga selle tegevusega teeninud juba aastaid.

Korruptsioonivastase seaduse kohaselt on ametiisikul keelatud korruptiivse tulu nõudmine, vahendamine ja saamine. Sealjuures korruptiivseks tuluks loetakse ametiisikule endale või kolmandale isikule ametiisiku ametikohustuse tõttu pakutud või ametiisiku poolt nõutud varaline või muu soodustus, samuti ametiisiku kohustusi rikkudes saadud soodustus.

Korruptiivseks ei loeta soodustust, mis ei ole seostatav ametikohustusega või mida saab üheselt mõista tavapärase viisakusavaldusena.

Loe rohkem korruptsioonivastasest seadusest siit!