ERJK teavitas Savisaart kirjalikult ettekirjutuse täitmise kohustusest ja andis selle täitmiseks lisaaega kuni 10. detsembrini ehk selle nädala laupäevani, vahendab ERR-i uudisteportaal.

ERJK kohustas Savisaart juba möödunud aasta jaanuaris oma ettekirjutusega tagastama keelatud annetus kogusummas 116 642,89 eurot Tallinna linnale ja kõrvaldama puudused Eesti Keskerakonnale esitatud 2013. aasta kohalike valimiste kampaania aruandes ning esitama komisjonile tõendid nende kohustuste täitmise kohta.

Riigikohus nõustus kohtute seisukohtade ja põhjendustega, et avalikus ruumis eksponeeritud reklaamide (Hiiu staadioni, reklaam "Tallinn liigub" ja telekanalis PBK jooksnud reklaamid) näol oli tegemist keelatud annetusega.

ERJK aseesimees Kaarel Tarand ütles ERR-ile, et Savisaarele on saadetud sunnirahahoiatus. "Kui ta lõpuks summat ära ei maksa, siis standardpraktika on selline nagu haldusmenetlus ette näeb, asi läheb kohtutäituri kätte," ütles Tarand. "Riigil tuleb riigikohtu otsuse täideviimine tagada."

Tallinna linn on teatanud, et nemad kõnealuste reklaamidega pole kahju saanud ning summa sissenõudmiseks Savisaarelt tsiviilhagi ei esitanud. Tarandi sõnul pole Tallinna linnavalitsusel nüüd enam midagi teha. "Isegi kui Tallinna linn peaks mingil põhjusel kuhugi kaduma, siis raha kasseeritakse riigieelarvesse," lausus Tarand.