"Rohkem ütlevad halvasti ikka need, kellel Edgar palub öelda. See näitab, et ta on natuke närvis ja läheb emotsiooniga peale," rääkis Edgar Savisaare pikaajaline sõber ja erakonnakaaslane Aadu Must ETV saates "Ringvaade" ja lisas, et võib-olla on Savisaarel lihtsalt närv üle visanud, vahendavad ERR Uudised.

"Ta viimati saatis mulle sõnumi, et tema peatselt saabuvas surmas on süüdi Aadu Must ja tema tütar, rohkem me ei ole rääkinud," meenutas Must viimast dramaatilist kokkupuudet Savisaarega.

"Edgari nimel kõneleb kitsas rühm inimesi, kes pole mitte analüütikud, vaid propagandistid - minu hea riigikogu kaaslane Heimar Lenk, teine hea riigikogu kaaslane Peeter Ernits, samuti Siret Kotka," loetles Must teda ja ta tütart Kadri Simsonit mustavaid inimesi.

Must ütles, et nende inimestega ei saagi teema üle arutada, sest nad tuginevad oma usule.

Keskerakonna pressiesindaja teatel on tegu valeväidetega. "Keskerakonna esimees Edgar Savisaar avaldab kahetsust, et Keskerakonna kongressi eelses ärevuses on tema kohta esitatud järjekordseid absurdseid valeväiteid," teatas erakonna pressiesindaja Taavi Pukk Delfile saadetud teates.

“Kindlasti pole ma Aadu Mustale seesugust sõnumit saatnud, nagu ta tänases telesaates “Ringvaade” väitis,” ütles Savisaar, “miks peaksingi ma midagi sellist tegema, mul pole mingit kavatsust lähima 20 aasta jooksul surema hakata.”

“Ilmselt on Keskerakonna kongressi eelne olukord sedavõrd ärevaks muutunud, et minu konkurendid kaotavad selge mõtlemise ja mõistliku kampaaniasihi. Kutsun siiski üles veel mõned päevad rahulikku meelt säilitama ning vastu pidama — pühapäev, kongressipäev pole enam kaugel!”