Pärast esimest kampaaniapäeva uuris Delfi Keskerakonna peasekretärilt Priit Toobalilt, kui suure hooga on kampaania käima läinud.

Kogutud allkirjade arv on ca 3500, teatas Pukk. "Tänaval kogub allkirju korraga kümmekond inimest ning tagasiside on olnud üldiselt positiivne. Allkirja andnud on loomulikult rahul, et neil on võimalik Edgar Savisaarele oma toetust avaldada," lisas ta.

Mis põhjusel ei saa Savisaare toetuseks anda digiallkirja, kui varasemalt on seda saanud teha?

Kuna allkirjade kogumisega on üsna kiire ja otstarbekas on seda paberil sellel põhjusel, et kogu see tehnilise lahenduse välja töötamine võtab mõnevõrra rohkem aega. See on iseenesest praktilistel kaalutlustel ja teine on see, et see minu arvates läheb suurepäraselt kokku Keskerakonna varasemate seisukohtadega seoses kõikvõimalike e-valimistega. Nii et ega see pole vähetähtis argument selle juures.

Pigem siis rakenduse väljatöötamine võtaks rohkem aega kui allkirjade kogumine. Kui kaua plaanitakse koguda allkirju?

15. oktoobril annaksime esimese osa Tallinna linnavolikogule üle ja annaks selle eesmärgiga üle, et ükskõik, kui palju selleks hetkeks allkirju on – mida rohkem, seda parem, loomulikult - , ja palvega, et linnavolikogu algataks vastavasisulise volikogu eelnõu, millega siis pöörduda riigikohtu poole ja siis kuna järgmine volikogu pärast 15. oktoobrit toimub 29. oktoobril, siis me loodame, et linnavolikogu on 29. oktoobril pannud selle küsimuse oma päevakorda. Ehk siis 29. oktoobril enne teist volikogu istungit me anname üle need vahepeal kogutud allkirjad. Lõplik arv selgub 29. oktoobril.

Mis kasu te tegelikult ootate sellest kampaaniast?

Esimene kasu on kindlasti see – see ei ole mitte suusoojaks öeldud – mitmed ja kümned ja sajad inimesed on helistanud Keskerakonna büroosse erakondade piirkondades: mida teha, kuidas Savisaart aidata, toetada teda. Kuidas anda inimestele võimalus Edgar Savisaart Tallinnas toetada.

Me teeme praegu seda ainult Tallinna baasil, aga pole mingi saladus ka see, et väga palju inimesi helistavad väljastpoolt Tallinnat: Võrumaalt, Pärnumaalt, Raplamaalt, Järvamaalt. Et kuidas Savisaart toetada. Kuna Savisaar on valitud Tallinna inimeste häältega linnapeaks, siis me teeme praegu aktsiooni Tallinnas ja see on esimene: me anname võimaluse inimestel Savisaart toetada.

Lisaks emotsionaalsele-moraalsele toetusele arvate, et sellel on praktiline kasu?

Prakttiline kasu on see, et me pöördume nende allkirjadega ettepanekuga linnavolikogu poole. Ja linavolikogu liikmetel – olgu nad opositsioonis või koalitsioonis – on kindlasti toetav teha seda otsust, pöörduda riigikogu poole, kui on mitmekümne tuhande inimese soov seda teha. See on praktiline väärtus.

Kas usute, et selle oletatavalt mitmekümnetuhande inimese soov võib seda mõjutada?

Ma loodan küll, sest volinikud peavad ikkagi arvestama, et nad on valitud sinna inimeste-rahva poolt. Nende samade inimeste poolt, kes täna annavad Savisaarele allkirju.

Allkirjade kogumine justkui kinnitaks Keskerakonna esialgselt välja käidud mandaadile rõhumise ideed

Kindlasti. Et näidata, et Savisaarel linnapeana on seljataga väga tugev mandaat.