Reps kuulub Keskerakonna opositsioonilisse, Kadri Simsoni leeri. Sügisel Keskerakonna sisevalimistel Savisaart toetanud peasekretäri Priit Toobal ei olnud sellise tõlgendusega nõus.

"Mailis Reps on haridusvaldkonnas väga tark inimene, aga ma ei tea, kust ta oma juristihariduse sai. See oleks probleem, kui ta saaks töötasu juhatuse liikme lepinguga, Savisaarega on aga sõlmitud tööleping. Iga MTÜ võib sõlmida juhatuse liikmega töölepingu," ütles Toobal.

Peale Savisaare palga ilmsikstulekut imestas Reps, millal küll taoline otsus vastu võeti, sest ei tema ega keegi teine Simsoni leerist sellist juhatuse otsust ei mäletanud. Kuna aga Simsoni leer on mõned korrad juhatuse istungeid ka boikoteerinud, siis oletas Reps, et see võis olla mõni nendest kordadest.

Toobal ütles aga, et Savisaarele palga maksmise ettepaneku tegi Simson ise. Täpsemalt öeldes tegi Simson eelmisel sügisel peale Savisaarele altkäemaksu võtmise kahtlustuse esitamist Savisaarele kuuluvas Hundisilma talus toimunud juhatuse koosolekul ettepaneku maksta erakonna eelarvest kinni Savisaare ja samas asjas kahtlustuse saanud Kalev Kallo õigusabi kulud ja muud seonduvad kulud. Kuna Savisaar kõrvaldati linnapea ametist just selle kriminaalasjaga seoses, tulevad ka temale palga maksmine, tema autokulude hüvitamine ja muud sellised kulud Toobali sõnul sellest juhatuse otsusest.

Savisaar on nüüd Keskerakonna büroo palgaline töötaja, ütles Keskerakonna juhatuse liige Urmo Saareoja. Ka tema ise on nüüd poole kohaga Keskerakonna palgal, sest peale Savisaare kõrvaldamist kahanes tema töökoormus linnapea referendina. Saareoja töötab nüüd poole kohaga Tallinna abilinnapea Taavi Aasa ja poole kohaga Keskerakonna heaks.

Keskerakonnas on Saareoja arendusjuht, kes vastutab piirkondade eest. Kuna kongressi eel kritiseeriti maapiirkondade kehva rahastamist ja vähest tähelepanu, lubas Saareoja just nendega rohkem tegeleda.

Reps nentis, et praegu paistab, et ka Keskerakonna selle aasta 60 000 euro suurune õigusabikulude eelarve võib üle minna. Eelmisel aastal kulutas Keskerakond õigusabile 40 000 eurot.