Tallinna linnapea Edgar Savisaar on alati ümbritsetud noortest naistest. Olgu see Pelgulinna perekeskuse või Kalamaja pargi avamine, külaskäik l Moskva linnapea juurde, kohtumine Lääne-Euroopa liberaalsete erakondade tegelastega või vorstiputka avamine - ikka võib linnapea selja taga märgata mõnda noort naist.

Savisaare värskeima nn vihmavarjuhoidjana tähelepanu pälvinud Katrin Siska kinnitas Delfile, et linnapea saatmine kuulub tema tööülesannete hulka. „See kuulub minu ametikohustuste hulka. Olen linnapea referent ja kui linnapead asendab mõni abilinnapea, siis lähen sinna koos abilinnapeaga. Ja nii igal nädalal."

"Organiseerin asju kultuuri, spordi ja noorsoopoliitika valdkondades ning nendega seotud ürituste väisamine on väike osa minu paljudest ülesannetest Tallinna linnavalitsuses,“ selgitas ta.

Ka linnapea nõunik Moonika Batrakova, keda võib Savisaare saatjana näha praktiliselt igal üritusel, kaasa arvatud ka Hundisilma talu jaaniõhtul ja president Ilvese korraldatud kultuuritegelaste vastuvõtul, väidab, et linnapea saatmine kuulub tema tööülesannete hulka.

Linnapeal on ka kaks meesnõunikku

Savisaarel on küll ka kaks meessoost nõunikku, kuid ei Urmas Ait ega Oleg Harlamov saada linnapead esindusüritustel.

Savisaar ise ekspluateerib noorte neidude teemat samuti meelsasti. Nii ütles ta linnavalitsuse pressikonverentsilgi noorteöö avamisest rääkides: “Saadan kutsed Kroonikale ja Õhtulehele, sest sealt võib saada hea pildi, kuidas linnapea kallistab tüdrukuid. Nii et kasutage võimalust!”

Tallinna ülikooli reklaami ja imagoloogia osakonna juhataja lektor Tiina Hiobi sõnul mõjub noorte naistega ümbritsemine imagoloogiliselt.

Vanematel naistel pole Savisaare jaoks aega?

„Sellel on kahtlemata imagoloogiline toime, aga me ju ei tea, kuidas see mõeldud on. Võib-olla vanematel naistel ei ole aega, võib-olla on neil midagi muud teha,“ arutles Hiob, kelle sõnul annab selline käitumine paratamatult edasi signaale, mida inimesed tõlgendada võtavad.

Kindlasti võib Hiobi sõnul öelda, et Edgar Savisaarel on väga hästi läbi töötatud ja tugev avalik kuvand. „See on väga selge kuvand, me ei näe siin infokilde, mis sellesse kuvandisse ei sobiks,“ selgitas ta, et kuvandi tugevust mõõdab see, kuivõrd sarnane see on kõikide subjektide teadvuses. „Mida sarnasemad on personaalsed kujutlused, seda tugevam on see kuvand ja mulle tundub, et tema kuvand on märgiliselt hästi läbi töötatud ja välja peetud.“

Samas ei välista Hiob ka seda, et linnapea lihtsalt ei armasta üksindust.