Savisaar kirjutas, et Kross oli president Toomas Hendrik Ilvese esimene äripartner Eestis ning et just Krossi abil mängiti Ilvesele kätte tema korter Toompeal, mille Ilves kümme kuud hiljem jälle Krossi abil maha müüs. Ilves sai oma korteri Savisaare hinnangul vähemalt 100 korda turuhinnast odavamalt EVPde eest osta.

"Ilvese lähim abiline Kross aitas iga kord ametisse tagasi ka Vene spiooni Herman Simmi, kui viimane oli kusagilt lahti lastud," kirjutas Savisaar. Keskerakonna esimehe sõnul jõudis Simm nagu imeväel tähtsale ametikohale ja kandideeris ka Reformierakonna valimisnimekirjas.

"Praeguste riigijuhtidega oli ta sedavõrd sõber, et teda ei oleks eales milleski süüdistatud, kui NATO ringkonnad poleks seda nii kategooriliselt nõudnud," lisas Savisaar Simmi kohta.

"Kas luurajad mängiti üle? Või olidki Kross ja Simm partnerid?" küsis Savisaar.

Vähemalt mõned Savisaare väited on väga kahtlased. Vabariigi valimiskomisjoni andmebaasi andmetel pole Simm kunagi Reformierakonna nimekirjas kandideerinud, küll aga kandideeris ta 1999. aasta kohalikel valimistel Saue linnas valimisliit "Saue" nimekirjas, kus ta sai 15 häält ega osutunud volikogusse valituks.