Kaitsepolitseiameti otsis Savisaare koduks oleva Hundisilma talu läbi 22. septembril 2015 seoses talle esitatud kuriteokahtlustusega korduvas altkäemaksu võtmises. Läbiotsimise käigus leiti Edgar Savisaare kodust enam kui 200 000 euro väärtuses sularaha. Teisipäeval otsustas kohus raha arestida.

Savisaar on peale läbiotsimist üritanud mitmel moel selgitada, miks ta nii palju sularaha kodus hoidis. Talvel teatas Savisaar, et ta on viimaste aastate jooksul oma pangaarvelt välja võtnud 108 000 eurot. Arestitud summa on sellest aga poole suurem.

Savisaar lisas, et osa sularaha anti talle sünnipäevakingitusena, kui ta sai 65-aastaseks – elektrilise ratastooli ostmiseks ja bioonilise jala muretsemiseks. Savisaar saigi hiljuti omale ettevõtjatelt kingitusena 14 000 eurot maksva ratastooli, bioonilist jalga tal veel pole, aga selle hind võib ulatuda 100 000 euroni.

"Lisaks sellele on mul viimastel aastatel ilmunud mitu raamatut jne," lausus Savisaar. Raamatute raha tal sularahas kodus olla ei saanud, sest tema enda sõnul kustutati raamatute honorarist tema hiigelvõlg ühele Liechtensteini ärimehele.

Nüüd on siis välja käidud uusim teooria, mille kohaselt osa Savisaare kodust leitud raha sattus sinna, sest tema lähedased katsid tema eest igapäevaseid jooksvaid kulutusi. See tekitab kohe kaks küsimust: miks oli kõrge sissetulekuga Savisaarel vaja abi jooksvate kulutuste katmisel ja kui seda abi oli tõesti vaja, siis miks ei kulutanud ta raha ära jooksvate kulutuste peale, vaid jättis hoopis alles.

Savisaare sissetulek oli linnapeana üle 5000 euro kuus, mille ta sai peale maksude maksmist kätte. Lisaks palgale saab ta nimelt üle 2000 euro kuus riigikogu liikme eripensioni. Lisaks oli tal linnalt auto ja autojuht. Millised kulud need olla said, mida ta ei jaksanud tasuda 5000 eurose kuusissetuleku juures? Kes olid need lähedased, kellel oli talle anda nii suurel hulgal raha, et seda sai kokku 200 000 eurot?

Ja miks siis Savisaar ei kulutanud lähedaste antud raha oma kulutuste katteks, vaid jättis selle alles? Savisaare selgitused nii suure sularahahulga kohta on väga ebaveenvad.