Priit Kutseri advokaat Raiko Paas selgitas Delfile, et esindas Edgar Savisaare kriminaalasjas süüdistusest pääsenud endist Põhja-Tallinna linnaosa vanemad Karin Tammemäge ja Tallinna endist abilinnapea Jaanus Mutlit.

Mutli sai kahtlustuse Hiiu staadioni avamise reklaami asjus, kuid sõlmis oportuniteedi alusel kokkuleppe ja nõustus trahvi maksma. Teised Tallinna ametnikud - nende seas ka Karin Tammemägi - said kahtlustuse linna vara omastamisele kaasaaitamises ja sõlmisid samuti oportuniteedileppe. Paasi sõnul tekib tal advokaadina just siin huvide konflikt: Kutseri kaitsjana sattuks ta olukorda, kus tema esindatavad oleksid kohtus tunnistajatena vastandlike huvidega. "Ma ei saa olla korraga ühel ja teisel poolel," selgitas Paas.

Siiski ei jää Kutser päevapealt kaitseta: kuniks Kutser ei ole endale uut kaitsjat leidnud, tagab Paas sujuva ülemineku oma praegusele kliendile ning esindab teda.

Paas selgitas huvide konflikti olukorda ka Kutserile ning tema sõnul on endine linnaametnik võtnud mõtlemisaega edasiste käikude tegemiseks. Eri põhjustest sõltuvalt on Kutseril võimalus minna kohtus vaidlusesse või saavutada kokkulepe. Sõltuvalt majanduslikest võimalustest on Kutseril võimalus palgata endale kas ise advokaat või otsustada riiklikult määrtava kaitsja kasuks.

Küsimusele, kas Kutserit ei suudetud veenda enne süüdistuse esitamist kokkuleppele minema, vastas Paas järgmist: "Tal on seal natuke keerulisem olukord, aga ütlen taaskord, et eks ta võtab oma otsused ise vastu: tal on täna kõik võimalused olemas kokkuleppe jaoks."

Kutser ei ole ise süüdistust kommenteerinud.

Priit Kutserile esitatud süüdistuse täpsemat sisu ei saanud Paas kommenteerida. Praeguseks on teada, et tegemist on korruptsioonikuriteoga. Priit Kutser ei ole talle esitatud süüdistust veel avalikkusele kommenteerinud.

Kunagine Põhja-Tallinna vanema asetäitja Priit Kutser asus linnapea nõuniku ametisse 1. märtsil 2016, kuid sai ametis olla vähem kui kaks kuud. 20. aprillil selgitas abilinnapea Taavi Aasa nõuniku kohalt vallandatud Priit Kutser sotsiaalmeedias oma lahtilaskmise tagamaid. Tema sõnul oli põhjus otsitud. Pärast seda ei ole avalikkusele olnud teada, millega Kutser tegeleb, kuid teda on nähtud Savisaare lähiringkonnas.

Tänavu 12. novembril oli ta Hundisilmal koos Savisaare toetajatega, kelle seas oli ka Urmas Sõõrumaa.

Riigiprokuratuur esitas kriminaalmenetluse raames süüdistuse kuritegude toimepanemises Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele, kelle suhtes kehtib kohtumäärus ametist kõrvaldamise kohta, MTÜ-le Eesti Keskerakond, endisele Tallinna linnavalitsuse nõunikule, volikogu esimees Kalev Kallole ning viiele ettevõtjale.

Kogutud tõendite alusel on Tallinna linnapeale, Edgar Savisaarele esitatud süüdistus korduvas suures ulatuses altkäemaksuga nõustumises ja vastuvõtmises, suures ulatuses toime pandud rahapesus, suures ulatuses ja korduvalt toime pandud omastamises ning suures ulatuses erakonnale keelatud annetuse vastuvõtmises.