Riigiprokuratuuri avalike suhete juhi Ilmar Kahro sõnul on Edgar Savisaare kriminaalasja raames kahtlustus esitatud üheksale füüsilisele ja ühele juriidilisele isikule ning nendest ühe füüsilise isiku nime ei avaldata.

"Seni ei ole avalikuks tulnud ühele füüsilisele isikule esitatud kahtlustus dokumendi võltsimises. Kuna ta ei ole ametiisik, ei pea prokuratuur tema nime avalikustamist praeguses menetlusetapis põhjendatuks," ütles Kahro Delfile.

Kahtlustus esitati 2014. aastal kriminaalasja raames, mis liideti tänavu märtsis altkäemaksu võtmistega seotud kriminaalasjaga.

Üheksast füüsilisest isikust on nimeliselt ära mainitud kaheksa: Edgar Savisaar, ärimees Alexander Kofkin, Admiraliteedi arenduse eestvedaja Hillar Teder, ehituskontserni Rand & Tuulberg suuromanik Aivar Tuulberg, Silikaat Grupi omanik Vello Kunman, endine tipp-poliitik ja praegune Silikaat Grupi nõunik Villu Reiljan, Tallinna linnavolikogu esimees Kalev Kallo ja Edgar Savisaarele läbi aastate reklaamikampaaniaid tootnud OÜ Midfieldi juht Paavo Pettai.

Juriidilise isikuna on kahtlustus esitatud Keskerakonnale.

Savisaar sai neli altkäemaksu võtmise kahtlustust 2015. aasta septembris. Üks neist oli seotud suurärimees Hillar Tederi sooviga vahetada linnaga maad, mille eest olevat ta lubanud toetada Keskerakonda 275 000 euroga.

15. märtsil esitati Edgar Savisaarele kahtlustus suures ulatuses keelatud annetuse vastuvõtmises MTÜ-le Eesti Keskerakond ning MTÜ-le Eesti Keskerakond kui juriidilisele isikule esitati kahtlustus keelatud annetuse vastuvõtmises suures ulatuses. Keelatud annetuste kahtlustus on seotud ühe uuritava altkäemaksu episoodiga.

Samuti esitati 15. märtsil Savisaarele kahtlustus suures ulatuses rahapesus. Kahtlustuse järgi varjas Savisaar ühes Šveitsi pangas ligi 192 000 eurot, millest ligi 174 000 kasutas ta eesmärgiga varjata vara ebaseaduslikku päritolu ja tegelikku omanikku. Rahapesu puudutava episoodi uurimist alustati 2011. aastal ning see liideti altkäemaksude võtmist puudutava kriminaalasja juurde.

Seega on Edgar Savisaarele nüüdseks esitatud kahtlustus neljas altkäemaksu võtmise episoodis, suures ulatuses rahapesus ning Keskerakonnale suures ulatuses keelatud annetuse vastuvõtmises.