Üks Reformierakonna võimalikest linnapeakandidaatidest Vilja Savisaar-Toomast usub Tallinnas laiapõhjalise koalitsiooni sündi, vahendab ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

"Ma arvan, et kui valimiskampaania tegelikult lahti läheb, siis on Reformierakonnal hea potentsiaal tõusta Edgar Savisaare lähedale, ei julge öelda, et mööda, aga lähedale, sest kui pidada silmas, et Edgar Savisaar on olnud kuus aastat linnapea ja milline on tema propagandamasin, siis teiste erakondade kandidaadid pole reaalselt oma kampaaniat veel alustanudki," selgitas Savisaar-Toomast.

Ka sotsiaaldemokraatide kandidaat Andres Anvelt arvab, et Keskerakonna ainuvõimule Tallinnas tuleb sügisel lõpp.

"Küll teeb mind natuke murelikuks nii poliitika mõttes kui üldse ühiskonna arengute mõttes see, et selliste radikaalsemate maailmavaadete esindajad - Konservatiivse Rahvaerakonna esindaja, ka mingil määral IRLi esindaja - on oma popularsust kogumas ja seda kindlasti vastukaaluks Tallinnas Savisaare poliitikale," rääkis Anvelt.

IRLi kandidaat Eerik-Niiles Kross ennast ilmselt radikaalse maailmavaate esindajaks ei pea ja pigem jagab Anvelti muret, Mart Helme ise nimetab ennast ja oma parteid kolmandaks jõuks ja loodab saada volikogus kaalukeeleks.