"Suure osa oma ostudest teen Võsu ja Loksa kauplustest ning Võsu turult, kindlasti toetan ma sellega ka kohalikku kaubandust," vastas Vihula vallas Hundisilma talus elav Savisaar BNS-i küsimusele koduvalla toetamise kohta. "Mul on Vihula vallas palju häid sõpru, kes on alati teretulnud ka Hundisilmale."

Vihula vallavanema, endise keskerakondlase ja tänase sotsi, Raivo Uukkivi sõnul seisneb Tallinna registreeritud Savisaare panus koduvalda vaid selles, et Hundisilma talu on pidevalt meedia tähelepanu all. "Aga õnneks ei seostata Hundisilmat otseselt Vihula vallaga - ta on nagu omaette üksus," lausus Uukkivi BNS-ile. Mingit muud Savisaare panust kodukoha arengusse Uukkivi nimetada ei osanud.

"Minu palk tuleb Tallinna linnast ja seetõttu on õige, et ka maksud tulevad Tallinnasse," vastas Savisaar küsimusele, miks ta ei pea vajalikuks koduvalda makse maksta. "Tähtis on see, kuhu maksud makstakse. Minu maksud on juba pikka aega tulnud Tallinnasse ning ma arvan, et nii see jääbki."

Uukkivi sõnul peaks aga koduvallale maksude maksmine olema inimese kohustus ja südameasi. "Tegelikult ta ju ise kutsub kogu aeg üles, et registreerige end Tallinna, registreerige end kodukohta, siis saate igasuguseid soodustusi, aga ise käitub teisiti," lausus Vihula vallavanem.

Uukkivi tõdes, et vallal jääb Savisaare maksuraha näol saamata arvestatav summa. "Aga meil on õnneks hulk teisi, kes töötavad Tallinnas, kuid maksavad makse koduvallas - eks nemad kompenseerivad siis Savisaarelt saamata jäänud raha," lausus vallavanem.