1. Ülemiste vanake avas liiklussõlme

Meeleavalduste saatel avas 10. oktoobril 2013 Edgar Savisaar koos Ülemiste vanakesega Ülemiste liiklussõlme. Ülemiste vanake oli viiekordse maja kõrgune ning üle 20 000 euro maksma läinud monstrum, kellega linnapea dialoogi pidas. Kraana noole otsas kõlkuv Ülemiste vanake lubas Savisaarele, et uue liiklussõlme pärast Tallinna linna siiski ära ei uputata. Keskpäeval avati Tallinna linnapea Edgar Savisaare poolt pidulikult Ülemiste liiklussõlm. Meelis Pai ütles Õhtulehele, et avamise staar, hiiglaslik Ülemiste vanake läks maksma 11 800 eurot. Kui arvestada, et penoplastist vanake ütles vestluses linnapeaga kokku 82 sõna, maksis Ülemiste vanakese etteaste vähemalt 144 eurot sõna pealt. Vaata lähemalt videost!

2. Valmis singel "Kaunis maa"


5. Savisaar kehastus Supermaniks

2014. aasta jõulupühad saabusid Savisaare heroilise tervitusega: temast sai 35 000 euro eest kergel sammul uisutav Superman. Tallinna linnavalitsuse jõulutervitus tegi linnapeast superkangelase, kes mängleval kergusel uiskudega oma mineva aasta suurima projekti rambivalguses ehk Lasnamäele rajatud Tondiraba jäähallis liugleb ja trikke teeb, et siis hetkeks ka rihm lõdvaks lasta ja kõht pigistavast trennipüksist välja päästa. S-täht Savisaare kostüümi rinnaesisel viitab selgelt Supermanile, kui ta nendib kõrvalosas üles astuva jäähalli juhataja ning iluuisutaja Jelena Glebova kiitusele, et "Sai ikka sel aastal rabatud küll!". Klipi tootmisele kulutas linn 35 000 eurot (tootjaks Tuisk Film Production OÜ).

Evelyn Sepp ütles taolise triki kohta järgmist: "Vana inimene, kes veab selga Supermani särgi, ei ole naljakas, vaid halenaljakas. Kuid see protsess on olnud pikk ning pöördumatu ja sellest on väga kahju." Ta lisas, et Savisaar on end täiesti nurka mänginud: "Sealt välja tulekuks on aga vaja juba hoopis teistsugust väärtusskaalat ja poliitilist arsenali kui naeruväärsed plakatid." Tundub, et Savisaarele on Superman varemgi imponeerinud: tähelepanelik silm võis märgata, et Ülemiste liiklussõlme maskott, Ülemiste vanake, kandis näiteks Supermani motiivides aluspükse...

6. Tasuta jääpidu Tondiraba jäähallis

Tallinna linnapea Edgar Savisaar korraldas selle aasta 18. jaanuaril Tondiraba jäähallis valimispeo, kus rahvale pakuti tasuta nautimiseks jääetendust ning jaotati ohtralt Keskkerakonna valimismaterjale: helkureid, parkimiskaarte ja lendlehti. Jäähall sai rahvast pilgeni täis, peamiselt olid kohal kohalikud ehk Lasnamäe linnaosa venekeelsed elanikud.

Enne etendust peetud kõnes rõhutas Savisaar, Lasnamäe linnaosa vanem Olga Ivanova käekõrval, vastvalminud Tondiraba spordikompleksi märgilist tähtsust, panust uisusporti ning suurt tulevikku. Samuti tuletas meelde maailmas kiidusõnu pälvinud tasuta linnatranspordi teostamist, unustamata meenutada, et Eesti valitsus seda siiani ei tunnusta. Pärast Savisaare lahkumist vallutasid uisuvälja klounid. Uhkete piruettidega lõbustasid vaatajaid kirevad ja energilised noored uisutajad.