Rahvaliitlased hõõrusid heast meelest käsi, kuuldes Keserakonna esimehe Edgar Savisaare tigeduspurskest, kui ta sai teada Maardu meeri Georgi Bõstrovi kandideerimisotsusest Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita valimisringkonnas. Asi sellega ei piirdu — Savisaare-vastaseid käike sepitsevad vene kandidaatide abiga pikemat aega ka teised erakonnad, kirjutab Eesti Päevaleht.

Maardus ülipopulaarne ning majandusmehe imagoga Bõstrov kogus 2009. aastal kohalike omavalitsuste valimistel oma linnas muljetavaldavad 2321 häält. On vale arvata, et vaid mõne kilomeetri kaugusel elavad lasnamäelased Bõstrovi ei tunne ja tema poolt ei hääleta.

Savisaarel ei tasu alahinnata ka suhteliselt noort poliitikut, sotside liiget Vadim Belobrovtsevit, kelle abilinnapea karjäär jäi küll valijate mällu sööbimiseks lühikeseks, ent kes on venelastel kindlasti meeles kui kunagine Pervõi Baltiiski Kanali (PBK) saatejuht.

Viimase aasta joksul on venelaste sulest hakanud ilmuma näiteks arvamuslugusid, kus mainitakse, et keskerakond pole vene inimeste jaoks tegelikult midagi teinud — vihjatud on kas või keskerakondlasest endise haridusministri Mailis Repsi ametiajale, mil tal oli võimalus vene koolide haridusreform tühistada, kuid paika pandi hoopis praegu kehtivad eestikeelsele õppele ülemineku tähtajad.