Film algas kunagise peaministri, praeguse ettevõtja Tiit Vähi sõnavõtuga ninasarviku olemusest ning sellele järgnesid kaadrid president Konstantin Pätsi ümbermatmisest Metsakalmistule 1990. aasta oktootbris.

Konstantin Pätsi meenutatakse filmis veelgi. Nimelt kiidab Savisaar Hundisilma tallu kutsutud külalistele, et neil on Pätsiga samad lemmikpuud - tal kasvavad aias sama liiki põõsad, mis on Orul Pätsi maja ümbruses.

President Lennart Meri on kaasatud Savisaare filmi aga lausekatkega, milles ta ütleb olevat uhke selle üle, et oli Edgar Savisaare valitsuses välisminister.

Kümnetes intervjuulõikudes kirjeldavad Savisaare kunagised võitluskaaslased Rahvarinde päevilt ning tänased poliitikud, kuidas liikumine algas ning mis osa oli sel Eesti taasiseseisvumisel. Sõna saavad Heinz Valk, Andres Tarand, Ignar Fjuk, Siim Kallas, Aadu Must, Maimu Berg, Mart Siimann, Rein Veidemann, Jaan Kaplinski Tiit Pruuli, Georg Pelisaar, Juhan Kivirähk, Hardo Aasmäe, Siiri Oviir, Peeter Kreitzberg jpt.

Marju Lauristin meenutab, et tänu Edgar Savisaarele toodi MRP pakt Moskvas avalikkuse ette ning see tühistati. "Ta haakis meie vaguni Nõukogude ronngist lahti," sõnas Linnar Priimägi.

Jaan Kaplinski vahendas aga üht oma välismaa sõpra, kelle sõnul on Eestis olnud ainult kaks tõelist poliitkut - Lennart Meri ja Edgar Savisaar. "Ülejäänud olevat prügikala," rääkis Kaplinski.