Keskerakonna novembrikuise kongressi järel nimetas Savisaar Keskerakonnale neli aseesimeest, kelleks on Yana Toom, Jaanus Karilaid, Siret Kotka ja Olga Ivanova. Keskerakonna juhatuse liige Jaak Aabi sõnul saab põhikirja kohaselt esimees ise otsustada, milline aseesimees asendab teda ta ajutise äraoleku korral.

Aab leidis, et põhikirja kohaselt ei pea juhatus seda kinnitama, vaid esimees saab ise omale asendaja määrata, aga Savisaar soovis sellele juhatuse kinnitust.

Aab leidis aga, et kuna Tartu maakohtu registriosakond ei ole siiani kinnitanud novembrikuisel kongressil heaks kiidetud põhikirjamuudatusi, siis ei ole tema tõlgenduse kohaselt Keskerakonnas praegu ühtegi aseesimeest, kelle seast esimehe asetäitjat valida.

Aab juhtis sellele tähelepanu ka juhatuse koosolekul, tehes ettepaneku oodata ära maakohtu otsus. Praegusel juhul on Aabi hinnangul juhatuse selline otsus õigustühine. Erakonna juhatus esitas maakohtu otsusele Keskerakonna uut põhikirja mitte kinnitada määruskaebuse jaanuari lõpus ühe häälese häälteenamusega. Ka siis leidsid osa juhatuse liikmetest, nende hulgas Jaak Aab, et kohtuga pole mõtet vaielda ja kehtib vana põhikiri, kuna kongressil põhikirja muutmise hääletusel polnud vajalikku kvoorumit kohal.

Nimelt oli Keskerakonna eelmise põhikirja kohaselt Keskerakonnal kaks aseesimeest, uue kohaselt aga neli. Savisaar nimetaski neli aseesimeest uue põhikirja kohaselt, mis pole aga kinnitatud.

Aabi sõnul on ka varem üks aseesimeestest nimetatud erakonna esimehe asetäitjaks ta ajutise äraoleku korral. Eelmisel aastal, kui Savisaar sattus tervisehädaga haiglasse, oli selleks Kadri Simson.