Savisaar ei soovinud eelmisel nädalal linnavalitsuse pressikonverentsil vastata, kuhu ta Tallinnas registreeritud on. Kui Delfi sai sel nädalal teada, kuhu ta sisse on kirjutatud, oli Savisaar nördinud, tahtis teada allikat ja teatas, et tegemist on delikaatsete isikuandmetega.

"Kõik peavad seadustest kinni pidama, ka ajakirjanikud. Seetõttu ootan vastust küsimusele, kust te saite andmed minu elukoha kohta," vastas Savisaar pahaselt järelepärimisele. Isikuandmete kaitse seaduse järgi ei kuulu isiku elukoht siiski delikaatsete isikuandmete alla.

Savisaar ütles oma ametliku elukoha sel nädalal välja aga ise kohtuhagis IRLi vastu, nõudes tema väidetavat korruptsiooni puudutava kodulehekülje edgarsavisaar.ee sulgemist. Kohus sulges lehe, IRLi linnapeakandidaat Eerik-Niiles Kross aga avalikustas reedel oma Facebooki-lehel kohtumääruse, kus oli Savisaare elukohaks märgitud Rotermanni 10-17.

Kinnistusraamatu järgi asub aadressil Rotermanni 10 korter numbriga 17, mis kuulub Vene miljonär Petr Levinile ning külaliskorter numbriga 17, mille omanikuks Tõnis Sõõrumaa. Levini advokaat teatas Delfile, et Levinil puudub igasugune seos Savisaarega, rääkimata tema registreerimisest korterisse. Tõnis Sõõrumaa kommentaari ei õnnestunud Delfil täna õhtul saada.

Lisaks selgub kinnistusraamatust, et läheduses omavad ühist korterit ka Savisaare eksabikaasa Vilja Savisaar-Toomast ja tema abikaasa Taimo Toomast. Neile kuulub korter aadressil Roseni tänav 10/Rotermanni tänav 5.

Edgar Savisaare tegelik põhielukoht asub Lääne-Virumaal Hundisilmal. Tallinnas saavad kohalikel valimistel kandideerida vaid isikud, kel sissekirjutus pealinnas.

Rahvastikuregistri seaduse ütleb, et "isiku kohustus on hoolitseda elukoha aadressi õigsuse eest".

"Rahvastikuregistri objektiks olev isik hoolitseb enda ja oma alaealiste laste ning eestkostetavate elukoha aadressi õigsuse eest rahvastikuregistris, kasutades käesolevas peatükis sätestatud võimalusi. Kui isik, tema alaealised lapsed ja eestkostetavad asuvad püsivalt elama teise elukohta, esitab isik uude elukohta elama asumisest alates 30 päeva jooksul uue elukoha aadressi rahvastikuregistrisse kandmiseks," ütleb seadus.