"Edgar Savisaar ei ole saanud kinget," kinnitas Nääs. "Juhul, kui isiku suhtes loobutakse võlanõudest, tekib isikul tulu. Tuluks on kogu saadud laenusumma ning intressid, mille tasumisest vabanetakse. Tulu saamisel on isik kohustatud tulu deklareerima ja tasuma sellelt tulumaksu. Mõlemad nimetatud kohustused on Edgar Savisaar Eesti Vabariigi ees korrektselt täitnud," lisas Nääs Delfile saadetud kirjalikus teates.

"Edgar Savisaare majanduslike huvide deklaratsioonist nähtub, et Edgar Savisaarel oli kaks laenu. Nõudeõigusest on loobutud vaid ühe laenu osas summas 173 550,81 eurot (võlausaldajaks Pipa Business Corporation). Laen summas 31 956 eurot (s.o 500 000 krooni) on endiselt deklareeritud laenuna," lisas Nääs.

"Peter Keiseri äriühing Pipa Business Corporation loobus nõudeõigusest Edgar Savisaare vastu põhjusel, et võlausaldaja lunastas laenukohustust tagava tšeki. Tagatise laenule seadis Edgar Savisaare raamatute väljaandmist finantseeriv juriidiline isik Arsai Investments ehk n.ö familienstiftung (perekonnafond). Tagatise suurus võrdus Edgar Savisaare honororiga raamatute kirjutamise eest. Asjaolu, et raamatu „Tõde Eestist“ on käesolevaks ajaks ilmavalgust näinud, ei tohiks enam vaidluse all olla," teatas Nääs.

"Kokkuvõtlikult, Edgar Savisaar võttis laenu varaliste kohustuste täitmiseks abieluvaralepingu järgi ning tasus laenu töise tegevuse ehk raamatute kirjutamise eest saadud honororiga. Seega on nõudeõigusest loobumise sisuliseks põhjuseks Edgar Savisaare poolt oma kohustuste täitmine võlausaldaja ees ning tegemist ei ole kingitusega," teatas Nääs.

Nääs kinnitas, et Savisaare poolt tasutud tulumaksu summa sisaldab ka maksukohustust intresside eest.

Nääs lükkas ümber kahtluse, et laenusuhe oli fiktiivne ja reaalselt tõi Savisaar tagasi raha, mis tal oli juba varem Šveitsis olemas. "See väide on ebaõige, laenusuhe ei olnud fiktiivne," teatas Nääs.