"Seal oli üks väikene probleem," meenutas meer 20. augustil Kadriorus peetud Tallinna laulupäeva. Savisaare sõnul helistati enne ürituse lõppu Tallinna kultuuriväärtuste ameti juhatajale presidendi kantseleist ja öeldi: "et te pange oma musa vaiksemaks, sest tema tahab rääkida".

Savisaar lisas, et ta ei usu, et "see Kodumaa ja Isamaa ilu hoieldes nii väga president Toomas Hendrik Ilvese kõne pidamist segas". Teisalt uskus linnapea, et ka presidendi külalistele võisid laulupäeval kõlanud laulud meeldida. "Võib-olla ta (president - toim.) pingutas antud juhtul natuke üle," sõnas Savisaar.

Igatahes arvas Savisaart, et Tallinna laulupäev läks korda ja meeldis rahvale. "See ei olnud eliidipidu, see oli vaba rahva pidu, kuhu kõik olid teretulnud," ütles Savisaar.

Vabariigi presidendi kantselei avalike suhete osakonna juhataja Piret Pert selgitas Delfile, et kuna 20. augustil oli tõepoolest Kadriorus kaks üritust, siis võttis presidendi kantselei ühendust kultuuriväärtuste ametiga, et täpsustada nende korraldatud sündmuse toimumise kellaaega.

Nii presidendi vastuvõtt Roosiaias kui ka laulupäev Kadrioru pargis sisaldasid programm nägi võimendusega muusikalist osa.

"Programmi selgumisel oli ühtlasi selge, et kahe ürituse muusikaline osa üksteist ei sega," ütles Pert.

Pert eitas, et kantseleist oleks keegi palunud võimendus vaiksemaks keerata või vaiksemalt laulda. "Mis puudutab teie küsimust väidetava vaiksemalt laulmise palve osas, siis sellist palvet pole vabariigi presidendi kantselei esitanud," kinnitas Pert Delfile.