Komisjoni ülesandeks on uurida mitteeluruumide, tööandja eluruumide ja asustamata eluruumide erastamist ja sellele järgnenud võõrandamistehinguid aastatel 1993-2007.

Linnapea Edgar Savisaar lausus ajakirjanikele, et komisjoni huvitab näiteks: mis on korterist edasi saanud, kas ta on edasi müüdud ja kui palju on nende hind muutunud.

Komisjoni esimeheks kinnitati abilinnapea Taavi Aas ning liikmeteks linnavolikogu liikmed Tiina Mägi ja Leonid Mihhailov, Tallinna Kesklinna vanem Marek Jürgenson, Tallinna Linnakantselei õigusdirektor Priit Lello ja Tallinna Elamumajandusameti juhataja asetäitja Priit Pärtelpoeg.

Ühtlasi otsustati kutsuda komisjoni töös liikmena osalema Riigikogu liikmed Helle Kalda ja Ain Seppik, Alvin, Rödl ja Partner Advokaadibüroo vandeadvokaat Ain Alvin ning ekspert Koit Pikaro.

Komisjoni tööd korraldab Tallinna Elamumajandusamet. Komisjon peab esitama linnavalitsusele ülevaade oma tegevuse esialgsetest tulemustest tänavu 15. juuniks. Savisaar lubas, et uuringu tulemused avalikustatakse.