Vastu oli 13 volikogu liiget, üks hääletussedel osutus rikutuks.

Tallinna linnavolikogu kinnitas reedel 37 poolthäälega ametisse uue Edgar Savisaare juhitava Keskerakonna ja Reformierakonna linnavalitsuse.

Linnavalitsuse koosseis jäi võreldes eelmisega peaaegu samaks, ainult keskerakondlasest abilinnapea Jaan Moksi asemel on uues linnavalitsuses Aivar Pärna.

Teised Keskerakonna abilinnapead Toomas Vitsut ja Vladimir Panov säilitasid oma kohad. Linnavalitsuses jätkavad ka kõik senised Reformierakonna abilinnapead: Rein Lang, Toivo Ninnas ja Anders Tsahkna.

Senine abilinnapea Jaan Moks kandideeris kohalikel valimiselt Saue linnas ning on Saue linnapea kandidaat. Sauel moodustasid koalitsiooni Keskerakond ja Res Publica.

Aivar Pärna võtab Jaan Moksilt üle linnavara, omandi- ja maareformi ning elamumajanduse valdkonnad.

Aivar Pärna töötab Falck Lääne Eesti juhatajana. Ühtlasi on ta Minu Vara Lääne juhatuse ning ESS Grupi juhatuse liige. Pärna oli pärast 20. oktoobri valimisi Keskerakonna Pärnu linnapea kandidaat.

Opositsioonilise Res Publica saadikud nägid Falck Eesti endise juhi saamises Tallinna abilinnapeaks huvide konflikti, kuna Tallinna linnal on selle firmaga sõlmitud mitmed lepingud ning tulemas on konkursid, millest Falck kindlasti osa võtab.

Keskerakonna esimehest linnapea Edgar Savisaar selles huvide konflikti ei näe.

“Aivar Pärna tegutseb Tallinna linnavalitsuses abilinnapeana, mitte Falcki esindajana. Ma ei oska siin küll huvide konflikti karta,” ütles Savisaar reedel volikogus.

Reedel kinnitas Tallinna linnavolikogu ka komisjonide esimehed, vastavalt koalitsioonilepingule said Keskerakond viis ja Reformierakond neli komisjoni esimehe kohta, opositsioonile jäi kaks esimehe kohta.

Keskerakond sai Tallinna linnavolikogus viis komisjoni esimehe kohta: haridus- ja kultuurikomisjoni esimeheks sai Heimar Lenk, korrakaitsekomisjoni esimeheks Robert Lepikson, linnamajanduskomisjoni esimeheks Pavel Starostin, linnavarakomisjoni esimeheks Merike Martinson ja tarbijakaitsekomisjoni esimeheks Tatjana Vassiljeva.

Reformierakond sai neli komisjoni esimehe kohta — keskkonnakomisjoni juhib Mati Eliste, lastekaitsekomisjoni Keit Pentus, rahanduskomisjoni volikogu esimees Maret Maripuu ja õiguskomisjoni Paul-Eerik Rummo.

Opositsioonile jäi kaks komisjoni esimehe kohta — revisjonikomisjoni esimeheks sai Eestimaa Ühendatud Rahvapartei liige Leonid Mihhailov ning sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni esimeheks Res Publica liige Andres Kork.

Revisjonikomisjoni esimehe kohale esitas oma kandidaadi ka Res Publica, pakkudes sellele kohale Ken-Marti Vaherit, kuid tema ei leidnud toetust. Mihhailovit toetas 38 ja Vaherit 15 volikogu liiget.