“Usun saatusesse. Aga ma olen nüüd ettevaatlikum. Eks alati ole risk sõita soojale maale,” ütleb kahe aasta eest infarkti läbi elanud Edgar Savisaar SL Õhtulehele.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Savisaart tabas möödunud neljapäeval Hiina-visiidil lennukis ootamatu terviserike. Ta ise nimetab kogu melu selle ümber pigem “ajakirjanduslikuks mulliks” ja kokkukukkumist “kiireks nõrkusehooks”.

“Lennukisse minekuga oli kiire, hommikusöök jäi söömata. Lennukis mul mingi poole sõidu pealt hakkas iiveldus ja mõni aeg hiljem ma minestasin. Mul oli tükk aega juba iiveldus ja eks ma siis tõusin püsti. ja siis vajusin lennuki vahekäigus kokku. Kui silmad lahti tegin, siis muidugi kõik ümberringi juba sagisid,” räägib Savisaar. “Maandusime, tehti kardiogramm ja pärast seda viidi mind haiglasse. Tohtrid avastasid selle vana infarkti jälje, aga neil polnud kohe kindlust, kas äkki pole uus infarkt või selle oht. Haiglas tegid veel ühe EKG ja teised vajalikud uuringud. Ja õhtupoolikul olin juba sealt väljas,” seletab Savisaar. Ta ütleb, et pole varem minestanud.

Savisaar toonitab, et ehkki on infarkti põdenud, ei pelga ta pingelist valimisperioodi. ”Olen elus läbi teinud tosinkonna valimisi, pingetaluvuse omandanud. Teate, ega valimised ei sarnane haigushoogudega, valimised ikka virgutavad ja on ühiskonnas sellised tervenemisperioodid. Eks ka minusse tuleb valimiste eel adrenaliini rohkem.”